Conducerea CNAS asigura toti bolnavii de amiotrofie musculara spinala ca vor primi tratament

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) Vasile Ciurchea spune ca toti pacientii cu amiotrofie musculara spinala vor intra in tratament dupa rectificarea bugetara din luna noiembrie.

„In toate tarile din lume exista prioritizare, in toate tarile exista lista de asteptare si in Romania, in acest moment, pentru bolnavii cu amiotrofie, exista o lista de asteptare de 77 de pacienti, din care 31 copii si 46 adulti. Am spus celor cu care am discutat ca tratamentul va fi absolut egal si absolut rambursat pentru toti pacientii, indiferent de varsta. In momentul de fata sunt in tratament 63 de bolnavi, am facut toate demersurile pentru rectificare in care sa primim bani pentru continuarea tratamentului la anul, ca pentru acest an avem de continuat tratamentul, si de a include cei 77 de bolnavi care sunt pe lista in momentul de fata”, a declarat Vasile Ciurchea, conform Agerpres.

Conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate a avut, luni, o intalnire cu reprezentantii mai multor asociatii care reprezinta pacientii cu amiotrofie spinala pe tema accesului pacientilor la tratament. Presedintele institutiei a dat asigurari ca se vor primi bani in urma rectificarii bugetare.

„Indiferent cine va fi la conducerea Casei Nationale, lucrurile se pot intampla doar asa, nu se poate altfel. In momentul de fata nu avem bani pentru cei 77 de pacienti, ne-a preocupat sa asiguram tratamentul bolnavilor care deja a fost initiat, pentru ca nu poti sa opresti un tratament, am asigurat urgentele, deci lipsa de asteptare este pentru bolnavii adulti, sunt 46. Urgenta o stabileste medicul curant”, a precizat Ciurchea.

El a mai afirmat ca tratamentul este egal pentru copii si adulti.

„Nu va modifica nimeni protocolul, el ramane acelasi. Tratamentul este egal pentru copii si adulti. Sigur ca exista o prioritizare pentru copii, pentru ca si din studiile clinice ale medicamentului, rezulta – cu cat il dai mai devreme de la debutul bolii, deci cu cat varsta este mai mica, cu atat rezultatele sunt mai bune”, a mai spus presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, conform sursei citate.

Aproximativ 25 de persoane care sufera de amiotrofie spinala si insotitorii acestora au protestat, luni, 14 noiembrie, in fata CNAS, cerand acordarea tratamentului pentru toate persoanele care sufera de aceasta boala.

Etichete: amiotrofie musculara spinala, tratament amiotrofie musculara

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.