Concert de muzica clasica pentru bebelusii nascuti prematur

muzica-copilMuzica clasica pentru bebelusii nascuti prematur. Se intampla intr-un spital din Romania si nu pentru prima data.

Marti, 28 octombrie 2014, cu incepere de la ora 17.00, Sectia de Neonatologie a Spitalului Judetean „Dr. Constantin Opris” Baia Mare va rasuna de acordurile muzicii clasice.

Artistii care vor canta pentru  bebelusii veniti pe lume mai devreme sunt elevi ai Liceului de Arta  din Baia Mare, care s-au declarat mai mult decat bucurosi ca pot sa faca acest lucru. Astfel, ei si-au ales cu grija repertoriul.

„Concertul va avea loc la etajul V al spitalului, in Sectia de Neonatologie, iar ideea a fost preluata de la americani, care sustin ca muzica clasica face bine nou-nascutilor. Avem angajati inimosi in unitatea spitaliceasca, care au copii la Liceul de Arta si care, la fel ca in prima editie, s-au aratat fericiti sa ne sprijine. Exista in spital copii nascuti prematur si care au fost abandonati de mame, dar si bebelusi ai caror parinti nu pot ramane cu ei pana ajung la greutatea normala, avand alti micuti de crescut acasa. Pentru toti acestia si fiindca ne dorim ca fiecare bebelus nascut prematur in sectia noastra sa atinga greutatea normala si sa fie sanatos, am gandit acest concert”, a declarat managerul Spitalului Judetean ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare, Sorina Pintea, citata de cotidianul Adevarul.

Acesta este al doilea eveniment de acest gen, primul fiind organizat tot anul acesta, in vara.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.