Concediul medical pentru parintele copilului tratat in alt stat UE se obtine dupa intoarcerea in tara

poza campanii screeningParintele sau tutorele care insoteste copilul bolnav aflat la tratament pe teritoriul unui stat membru in UE/SEE ori in Elvetia poate obtine concediu medical si indemnizatia aferenta la revenirea in tara, transmite CNAS intr-un comunicat de presa.

„Conform prevederilor Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, cu modificarile si completarile ulterioare, asiguratii, in calitate de insotitori ai pacientilor care primesc servicii  medicale pe teritoriul unui stat membru in UE/SEE ori in Elvetia, au dreptul la concediu si indemnizatie pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani, iar in cazul copilului cu handicap, pentru afectiunile intercurente, pana la implinirea varstei de 18 ani”, scrie in comunicat.

Concediu medical ingrijire copil

Certificatul de concediu medical se elibereaza de medicul curant, pe baza actelor doveditoare traduse si autentificate, in conditiile si pana la duratele maxime prevazute de lege, dar nu mai tarziu de 15 zile de la data revenirii in tara, se mai arata conform sursei mentionate.

Reglementarile mentionate, dezvoltate in Ordinul MS/CNAS nr. 60/32/2006, de aprobare a Normelor de aplicare a prevederilor OUG nr. 158/2005, au tinut cont tocmai de faptul ca un parinte sau tutore care-si insoteste copilul bolnav la tratament in strainatate nu se poate prezenta la medicul curant, pentru obtinerea concediului medical, cat timp se afla in alta tara.

Concediu medic pentru copil se acorda confrom legii si daca ai nelamuriri mergi la medic sa aflii mai multe detalii. 

Etichete: concediu medical ingrijire copil, concediu medical pentru copil

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.