Computer tomograf si RMN puse in functiune la Spitalul Judetean de Urgenta Mavromati Botosani


Un computer tomograf si un aparat cu rezonanta magnetica achizitionate de Spitalul Judetean de Urgenta ‘Mavromati’ Botosani printr-un program derulat de Ministerul Sanatatii au fost puse in functiune, relateaza Agerpres.

Cele doua echipamente, care au costat aproximativ 1,3 milioane de euro, ar urma sa asigure servicii medicale de calitate pentru pacientii spitalului.

„Spitalul era dotat numai cu un computer tomograf, instalat in 2008, care a functionat in continuu, deservind atat spitalul, UPU, cat si ambulatoriul integrat, ajungandu-se ca in primele sapte luni din 2018 sa se efectueze aproximativ 630 de imagini pe luna. Din cauza utilizarii la maxim, aparatul a suferit numeroase defectiuni. De asemenea, spitalul nu avea un RMN propriu”, a declarat managerul spitalului, Livia Mihalachi conform sursei mentionate.

Efortul financiar al Consiliului Judetean Botosani a fost de 265.000 lei si a constat in compartimentarea, reamenajarea, consolidarea si ranforsarea spatiului destinat RMN-ului, deoarece aparatura cantareste peste 17 tone.

Totodata, Consiliul Judetean a asigurat si partea de investitii necesara montarii unui transformator exterior, pentru alimentarea cu energie electrica a celor doua aparate medicale, cheltuielile ridicandu-se la 80.000 de lei, mai scrie sursa mentionata.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.