Computer tomograf pentru depistarea infectarii cu Covid-19, la Institutul “Matei Bals”

Computerul tomograf de la Institutul “Matei Bals” este functional pentru depistarea infectarii cu Covid-19, este functional incepand de vineri, potrivit primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare a emis autorizatia de functionare.

“Pe 6 mai achizitionam, prin Complexul Multifunctional Caraiman, un computer tomograf (CT) ultraperformant cu un soft special care permite depistarea infectarii cu COVID 19. Acesta a fost amplasat in curtea Institutul National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals”, pentru a fi folosit de medicii de aici. De atunci (de 86 de zile, mai exact), am asteptat primirea tuturor avizelor necesare. Ultima hartie a venit chiar azi: Autorizatia pentru desfasurarea de activitati in domeniul nuclear. Altfel spus, autorizatia de functionare”, a scrs edilul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit sursei citate, incepand de vineri, “acest computer tomograf performant va fi o arma puternica in lupta impotriva pandemiei, aflata in dotarea specialistilor institutului.”

Etichete: computer tomograf, tomograf depistare infectie covid-19, diagnosticare covid-19, institutul matei bals

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.