Complicatii in cazul bolnavilor de varicela

Complicatii in cazul bolnavilor de varicelaChiar daca varicela este o boala specifica varstei copilariei, si adultii o pot face in cazul in care nu au avut varicela si nu s-au vaccinat impotriva afectiunii. Bolnavii cu un risc ridicat de a face complicatii din cauza varicelei sunt femeile insarcinate, nou-nascutii, adolescentii si adultii, persoanele care au probleme cu sistemul imunitar.

Complicatii care apar in cazul varicelei

La aparitia simptomelor de varicela, femeile insarcinate trebuie sa consulte imediat un medic avand in vedere ca varicela poate cauza afectiuni ale fatului. Varicela in timpul sarcinii poate cauza de asemenea nasteri premature sau pneumonie.

Pentru informarea completa asupra cauzelor, simptomelor si tratamentul varicelei cititi si http://www.formaremedicala.ro/varicela/.

In cazul in care mama a avut varicela inainte de sarcina, nou-nascutul va fi protejat de varicela de vreme ce imunitatea mamei se transmite prin placenta si prin alaptare.

Pneumonia cauzata de varicela poate aparea in cazul in care virsului varicelei ajunge la plamani.  Aceasta complicatie a varicelei apare mai ales la adolescenti, la adulti si la femeile insarcinate care iau virusul in ultima parte a sarcinii. Pneumonia din cauza varicelei poate aparea si in cazul persoanelor care fumeaza, care au boli cronice de plamani sau au probleme ale sistemului imunitar.

Encefalita poate aparea la 5-10 zile dupa ce iritatia varicelei apare. Encefalita la copii se manifesta printr-o slaba coordonare a muschilor. In cazul adultilor, encefalita poate afecta o parte mai mare  a creierului si poate cauza afectiuni mult mai severe. Simptomele encefalitei includ stari de confuzie, febra ridicata, dureri mari de cap, senzitivitate la lumina.

Afectarea vederii poate sa fie o complicatie a varicelei. In acest caz, pacientii pot chiar sa riste pierderea vederii.

Artrita se poate manifesta prin dureri musculare care pot persista atata vreme cat persista iritatia varicelei.

Consultarea medicului in cazul complicatiilor

In cazul aparitiei complicatiilor in timpul varicelei este foarte important sa consultam medicul la identificarea primelor simptome. Femeile insarcinate trebuie sa aiba in vedere ca varicela in timpul sarcinii poate afecta sanatatea fatului.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

3 de intrebari si raspunsuri

 • Claudia grama spune:

  Buna
  Acum vreo 13zile baiatu meu a facut varicela , o forma usoara .Bubitele s-au uscat frumos si l-am scos afara. Azi am observat din nou pe piele niste bubite.E posibil sa nu se fi recuperat.IMI este tare frica sa nu faca complicatii,precizez ca starea lui e foarte buna si nu a facut febra. Ce ma sfatuiti?

 • Onica Dani spune:

  Varicela poate avea si complicatii vasculare ?(ex. tromboflebita ? ) .Multumesc .

 • osan gavril spune:

  este normal ca dupa 11 zile de la aparitia varicelei sa aiba o tuse seaca si sa nu i se amelioreze nici cu siropuri nici cu aerosoli?medicul de familie a recomandat azi sa oprim orice fel de tratament,spunand ca aceasta tuse este o reactie a varicelei care va dura si 3 luni

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.