Compartimentul pentru mama si copil va functiona in Ministerul Sanatatii

stres-sarcinaMinistrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a anuntat ca din aceasta luna va functiona in cadrul ministerului compartimentul pentru mama si copil. Acest compartiment a fost creat pentru a optimiza coordonarea activitatilor din programul national, dar si pentru a monitoriza tot ce se intampla in sistemul de sanatate care vizeaza mama si copilul.

Nicolae Banicioiu: Sa nu mai existe maternitati in care s-au terminat fondurile si ministerul nu stia

Ministrul Sanatatii a precizat ca de un astfel de compartiment era nevoie si pentru a urmari cum sunt distribuite fondurile din sistemul de sanatate.

“Din acest an, chiar de luna aceasta, va functiona in cadrul ministerului compartimentul pentru mama si copil, tocmai pentru a optimiza coordonarea activitatilor din programul national, cooperarea cu ONG-urile de profil dar si pentru a monitoriza mai bine tot ceea ce se intampla in sistem, de la maternitate, de la cazurile de prematuri si monitorizarea efectiva”, a explicat Nicoale Banicioiu.

Compartimentul pentru mama si copil vizeaza in primul rand cheltuielile in sistem

Nicolae Banicioiu a precizat ca un astfel de compartiment era necesar pentru a monitoriza ce se intampla in sistem, de la maternitate pana la cazurile de prematuri.

Un obiectiv principal insa al acestui compartiment este de a monitoriza cheltuielile din sistem.

“Sa nu mai existe discontinuitati, sa nu mai existe maternitati in care nu au ajuns fondurile sau s-au terminat fondurile si ministerul nu stia. Scopul infiintarii acestui compartiment a fost acela de a preintampina aceste fenomene si de a le rezolva din timp”, a precizat ministrul Sanatatii.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.