Comisia Europeana: 60% dintre romani nu fac deloc miscare fizica sau sport

dureri-articulatiiUn nou raport al Comisiei Europene “Special Eurobarometer. Sport and physical activity”, publicat in martie 2014 arata ca peste jumatate dintre europeni fac foarte putina miscare fizica sau sport in cursul unei saptamani. Chiar daca medicii recomanda pentru un stil de viata sanatos miscare cel putin 30 de minute zilnic, raportul arata ca 59% dintre europeni fac foarte rar sau chiar deloc miscare fizica si sport, in timp ce 41% dintre europeni fac cel putin o data pe saptamana exercitii fizice.

Barbatii fac mai multa miscare fizica decat femeile

Studiul arata ca numarul persoanelor care nu fac nici o activitate fizica a crescut in 2013 de la 39% la 42%.

Exista totusi o serie de persoane care, chiar daca nu fac regulat un sport, au alte activitati prin care fac miscare, precum mersul pe bicicleta, dansul sau gradinaritul.

Doar tinerii intre 15 si 24 de ani, cu precadere barbatii, au tendinta de a face regulat un sport, in timp ce, odata cu inaintarea in varsta (peste 55 de ani) atat barbatii cat si femeile renunta a mai face miscare fizica.

Romanii se afla la finalul clasamentului

Daca nordicii sunt cei mai activi europeni, europeni din tari precum Romania, Bulgaria, Italia, Portugalia sau Malta fac intr-un procent foarte scazut activitate fizica.

Astfel, daca 70% dintre suedezi fac cel putin o data pe saptamana sport, 60% dintre romani nu practica niciun sport si nici nu fac vreo activitate fizica.

De ce europenii nu fac sport

Persoanele care nu fac deloc sport sau miscare fizica argumenteaza ca nu au timp, sunt demotivati, se confrunta cu o dizabilitate, o afectiune sau considera sportul o activitate costisitoare.

Cu toate acestea, 62% dintre europeni fac sport pentru a-si imbunatati starea de sanatate, in timp ce 30% fac miscare fizica pentru relaxare sau pentru a-si petrece timpul liber intr-un mod distractiv.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.