Colegiul Medicilor Stomatologi recomanda Guvernului ca UPU/CPU sa fie utillizate pentru tratarea urgentelor stomatologice

Colegiul Medicilor Stomatologi din Romania saluta decizia Guvernului de a suspenda temporar activitatea cabinetelor de medicina dentara si recomanda ca, in situatia actuala, serviciile UPU/CPU sa fie utilizate pentru tratarea urgentelor.

Potrivit unui comunicat de presa, Colegiul Medicilor Stomatologi recomanda Executivului ‘utilizarea UPU/CPU pentru tratarea urgentelor stomatologice, in cadrul carora se poate asigura asistenta stomatologica din cadrul spitalelor, alaturi de revizuirea pachetului de servicii de medicina dentara care pot fi prestate in cadrul acestora, inclusiv asigurarea cu personal calificat (salariat sau pe baza de contract de servicii), pentru ca medicii stomatologi sa isi poata desfasura activitatea in siguranta si sa poata beneficia de echipament de protectie corespunzator si de masurile de protectie sociala si economica corespunzatoare’.

Potrivit sursei citate, se impune adoptarea de masuri tehnice care sa reglementeze expres si punctual locatiile in cadrul carora se poate asigura acordarea asistentei stomatologice pentru manoperele de urgenta, de principiu a acelor unitati care dispun de capabilitati de triaj si de resurse pentru protectia adecvata a personalului medical (ex.: serviciile UPU/CPU etc.).

De asemenea, odata cu argumentarea nevoii imediate de a inchide temporar cabinetele de medicina dentara, Colegiul Medicilor Stomatologi cere Guvernului asigurarea accesului acestor medici la masuri concrete de protectie sociala si economica adecvate.

Etichete: urgente stomatologice, colegiul medicilor stomatologi, cabinete stomatologice, upu

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.