Coitus interruptus, contraceptie eficienta sau nu?

cuplu-coitusDespre „coitus interruptus” ca metoda eficienta de contraceptive sau nu, s-au realizat pana acum nenumarate studii. Unele au aratat ca aceasta este la fel de eficienta precum alte metode contraceptive, iar altele contrariul.

Coitus interruptus, o forma a relatiilor sexuale ce presupune retragerea rapida a penisului din vaginul partenerei inainte de ejaculare, popular se mai numeste si metoda “retragerii”, folosita pentru prevenirea aparitiei sarcinilor nedorite.

 

Este coitus interruptus o metoda eficienta?

Unele studii arata ca dintre toate metodele de contraceptie, coitus interruptus are cel mai mare procent de esec, fiind ineficienta in 20% din cazuri.

Principalul responsabil pentru aceasta este fluidul pre-ejaculator secretat de penis in timpul excitarii. Acesta este eliberat de cele mai multe ori fara ca barbatul sa fie constient si poate contine si spermatozoizi.

Tehnica tot mai putin populara

Sondajele au aratat ca aceasta metoda era in trecut foarte populara in tari ca Italia, Turcia, precum si in altele din zona Asiei Occidentale.

Insa, in ultimele decenii, popularitatea acesteia a scazut in intreaga lume ca urmare a aparitiei metodelor moderne de contraceptie.

Studiu contradictoriu

Lumea medicala a privit cu scepticism un studiu publicat de cercetatoarea Rachel K. Jones, prin care arata ca metoda contraceptiva de retragere a penisului inainte de ejaculare este cel putin la fel de buna ca prezervativul.  Cercetarea Institutului Guttmacher sugereaza, astfel, ca metoda “coitus interruptus” este foarte eficienta.

Rezultatele studiului arata ca, folosita corect, adica daca barbatul reuseste sa se retraga de fiecare data la timp, aceasta metoda are o rata de risc de 4%.  Prezervativul, conform unor statistici, are o rata de esec de 2 %.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.