Cofetarie inchisa dupa ce 15 angajati au fost depistati cu Covid-19 | Cei mai multi erau asimptomatici

O cofetarie din Targoviste a fost inchisa pentru doua saptamani, dupa ce 15 angajati au fost depistati cu noul coronavirus, iar pana acum au fost identificati 68 de contacti directi, potrivit unui comunicat al DSP Dambovita.

Initial, au fost doua cazuri, iar la initiativa conducerii cofetariei au fost testati salariatii si au mai fost gasiti 13 angajati cu Covid-19, toti asimptomatici.

„La initiativa conducerii respectivului laborator de cofetarie, in data de 29 iunie 2020 a fost demarata actiunea de testare profilactica a 47 de salariati, din care 13 sunt cazuri pozitive, asimptomatice. Actiunea de testare profilactica a fost determinata de cele 2 cazuri index, simptomatice, aparute in cadrul societatii in zilele de 24 si 25 iunie 2020. Ancheta epidemiologica demarata de catre Directia de Sanatate Publica Dambovita a identificat pana la acest moment un numar de 68 de contacti directi”, transmite DSP Dambovita in comunicatul citat.

Conform sursei citate, s-a luat masuri precum: internarea persoanelor pozitive la Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta Targoviste; izolarea la domiciliu a tuturor contactilor directi si a membrilor de familie pentru o perioada de 14 zile; monitorizarea starii de sanatate a persoanelor plasate in izolare la domiciliu, prin intermediul medicilor de familie; intreruperea activitatii laboratorului de productie si a unitatilor de desfacere, pentru o perioada de 14 zile; efectuarea dezinfectiei terminale la nivelul tuturor spatiilor comune, a liniilor de productie si a mijloacelor de transport.

Pentru neconformitatile identificate ca urmare a controlului igienico-sanitar efectuat la acest laborator de cofetarie, DSP Dambovita a aplicat o sanctiune contraventionala in valoare de 10.000 de lei si a impus societatii comerciale ca in regim de urgenta sa aplice toate masurile de prevenire a raspandirii infectiei cu virusul SARS-CoV-2 prevazute de Ordinul Ministrului Sanatatii numarul 831/2020.

Etichete: cofetarie angajati covid, angajati depistati coronavirus, masuri de protectie covid angajati

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.