CNAS va deconta interventia chirurgicala de simetrizare a glandei mamare

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) anunta adoptarea de catre Guvern a unui act normativ ce contine o serie de masuri care asigura respectarea drepturilor pacientului si accesul la servicii medicale necesare in conditiile utilizarii eficiente a fondurilor alocate in acest scop.

Astfel, potrivit sursei citate, in cazul pacientelor care au suferit interventii chirurgicale oncologice la san, CNAS va deconta interventia chirurgicala de simetrizare a glandei mamare.

Pana in prezent, pacientele cu afectiuni oncologice la san care necesitau mastectomie, beneficiau de reconstructie mamara, la recomandarea specialistului, fara interventia chirurgicala de simetrizare a glandei mamare sanatoase cu glanda mamara reconstruita.

Aceasta masura va avea un impact pozitiv asupra calitatii vietii si a reinsertiei sociale a femeilor care necesita acest tip de interventie, care pana acum se realiza doar contra cost.

Etichete: simetrizarea glandei mamare, operatie sani decontata de stat, operatie reconstructie mamara

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.