CNAS: Tratamentul cu interferon free continua


Deoarece in spatiul public au aparut afirmatii conform carora tratamentele bolnavilor de hepatita cronica C se intrerup pana la finalizarea negocierilor unor noi contracte de tip cost-volum-rezultat, CNAS doreste sa revina asupra precizarilor facute public, in repetate randuri, referitoare la acest subiect.

Astfel, toti bolnavii de pe aria terapeutica hepatita cronica virala C, care sunt in acest moment prinsi intr-o schema de tratament interferon free, au asigurate fondurile si medicamentele pana la finalizarea tratamentului (12 sau 24 saptamani, dupa caz) si nu depind de negocierea unor noi contracte, transmite institutia intr-un comunicat de presa.

„In acest moment, CNAS se afla in negocierea contractelor cost-volum-rezultat pentru urmatoarea etapa de tratament, care va avea ca tinta un numar de pacienti eligibili extins la 13.000. Totodata, o noutate a viitoarelor contracte este faptul ca vor intra in tratament si pacienti aflati in stadiul F1 de fibroza hepatica, alaturi de cei aflati in stadiile mai avansate, care nu au intrat pana acum in terapie. Totodata, se urmareste sa existe mai multe scheme de tratament disponibile pentru majoritatea categoriilor de pacienti, urmand ca medicul curant sa aleaga schema si durata optima a tratamentului, in functie de starea clinica a pacientului”, se precizeaza conform sursei mentionate.

Prin recentele modificari ale actelor normative referitoare la contractele de tip cost-volum/cost-volum-rezultat, termenele de negociere au fost mult reduse.

„Astazi 31.07.2018, conform etapei din procedura de negociere demarata la inceputul lunii, CNAS urmeaza sa primeasca ofertele finale pentru viitoarele contracte din partea companiilor farmaceutice, iar dupa analizarea acestor oferte contractele vor fi semnate in scurt timp si vor intra in derulare la data de 1 a lunii urmatoare semnarii”, mai scrie in comunicat.

CNAS reitereaza si solicitarea de responsabilitate adresata emitentilor afirmatiilor din spatiul public referitoare la tratamente, pentru corecta informare a persoanelor cu diagnosticul respectiv.

Daca ai intrebari legate de hepatita C sau tratamentul fara interferon, medicii iti pot raspunde AICI.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.