CNAS: Peste 5, 5 milioane de carduri de sanatate au fost predate asiguratilor

Cardul electronic de asigurari de sanatatePana acum, la nivel national s-au distruibuit peste 5, 5 milioane de carduri de sanatate incepand cu data de 19 septembrie. Cel putin asa se specifica intr-un comunicat de presa emis de CNAS vineri, 17 octombrie.

„Din datele furnizate de CN Posta Romana privind stadiul de distribuire a cardului national de sanatate, va informam ca din data de 19 septembrie si pana in prezent Posta Romana a preluat peste 10 milioane de carduri de sanatate, dintre care peste 5,5 milioane de carduri au fost predate asiguratilor”, se arata in comunicatul CNAS.
Si, totodata se mai precizeaza ca aproximativ 4,5 milioane de carduri preluate de Posta Romana se afla in curs de livrare.

„Rata de distribuire a cardului national de sanatate este in acest moment de peste 85%. Procesul de predare-primire a cardurilor de sanatate in vederea distribuirii continua conform organizarii interne a CN Posta Romana, in conformitate cu acordul cadru si contractele subsecvente incheiate cu CNAS si casele de asigurari de sanatate. CN Posta Romana va efectua servicii de preluare, sortare, transport si distribuire a trimiterilor postale continand cardurile nationale de asigurari sociale de sanatate pentru aproximativ 12,5 milioane de carduri tiparite pentru persoanele asigurate cu varsta de peste 18 ani”, se mai specifica in comunicatul de presa.

In reteaua postala sunt preluate  cate 6-700.000 de carduri pe zi, iar in termen de 20 de zile lucratoare de la preluare, Posta Romana se obliga sa distribuie cardul de sanatate catre asigurati.

Cardul de sanatate  va fi inmanat titularului in baza unui act de identitate si a semnaturii de primire.

Avizul pe care operatorul poștal îl lasă la domiciliul asiguratului în cazul în care nu va fi găsit, va conține un numar de telefon, astfel încât asiguratul să poata stabili detaliile privind modalitatea de a intra in posesia cardului.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.