CNAS informeaza ca verificarea calitatii de asigurat se face online

hiv2Calitatea de asigurat a unei persone se verifica online, pe site-ul CNAS. 

Acest lucru se realizeaza conform prevederilor Ordinului Presedintelui Casei Naţionale de Asigurari de Sanatate nr. 581/08.09.2014 privind aprobarea Normelor metodologice pentru stabilirea documentelor justificative privind dobandirea calitaţii de asigurat,  persoanei care necesita servicii medicale, medicamente, ingrijiri la domiciliu si dispozitive medicale, cu excepţia celor din pachetul minim de servicii medicale.   ii va fi verificata calitatea de asigurat de catre furnizorul de servicii medicale  ca urmare a interogarii aplicaţiei pe site-ul CNAS la adresa http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html.

„Este o masura menita sa vina in sprijinul asiguraților care nu mai trebuie sa faca un drum la casa de asigurari pentru a cere adeverința de asigurat, atat timp cat exista un instrument la indemana tuturor furnizorilor de servicii medicale pentru a verifica daca  cel care solicita serviciul este asigurat sau nu”, a declarat Vasile Ciurchea, presedintele CNAS

CNAS a transmis un document catre casele teritoriale pentru punerea in aplicare a ordinului mai sus mentionat.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.