CNAS: Continuitatea accesului pacientilor cu hepatita C la tratamentele fara interferon

CNAS a anunta ca va prelungi valabilitatea contractelor cost-volum-rezultat in baza carora pacientii cu hepatita C beneficiaza de tratamente fara interferon, de la data de 31 martie 2021 pana la 30 iunie 2021.

Pana la data respectiva, CNAS va face toate demersurile necesare pentru incheierea unor noi contracte cost-volum-rezultat, care vor asigura continuitatea accesului pacientilor cu hepatita C la tratamentele fara interferon.

“In cadrul misiunii CNAS de a asigura acces la tratamentele necesare pentru toti pacientii, este important sa asiguram continuitatea tratamentelor pentru pacientii cu hepatita C, o infectie virala care, netratata, poate cauza complicatii ce pun viata pacientilor in pericol”, a declarat Adrian Gheorghe, presedintele CNAS.

Tratamentele fara interferon pentru pacientii cu hepatita C au fost prescrise si decontate in sistemul asigurarilor sociale de sanatate incepand cu anul 2015 si au dat posibilitatea tratarii cu succes a unui numar mare de bolnavi cu grade diferite de fibroza si comorbiditati.

Etichete: tratament fara interferon, hepatita C, tratament hepatita

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.