CNA a votat introducerea unui mesaj de interes public despre alaptare

Alaptarea bebelusului-1Alianta pentru Sanatatea Mamei si Copilului, la initiativa Asociatiei SAMAS, a obtinut votul Consiliului National al Audiovizualului in vederea introducerii unui mesaj de sanatate publica in mediul audiovizual despre importanta alaptarii exclusive in primele sase luni de viata ale copilului.

Astfel, prin acceptul autoritatii ce reglementeaza programele audiovizuale, s-a obtinut acordul ca urmatorul mesaj de interes public sa fie transmis prin intermediul canalelor de televiziune: “Hranirea exclusiva la san a copilului in primele sase luni este esentiala pentru o viata sanatoasa”.

„Demersurile Asociatiei SAMAS pentru realizarea unei campanii de educare in mediul audiovizual prin plasarea unor mesaje de interes general privind sanatatea mamei si copilului reprezinta doar o parte din activitatile pro alaptare pe care organizatia le realizeaza inca din anul 2013. Faptul ca doar 12,6% dintre romance* isi alapteaza bebelusii exclusiv reprezinta motivul principal pentru care in ultimii trei ani am realizat campanii de informare si educare privind importanta alaptarii exclusive si am ajutat mamele, prin cursuri si consiliere in alaptare, sa asigure o nutritie corecta sugarilor, conform cu recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Un mesaj de interes public despre alaptare prin intermediul canalelor de televiziune este la fel de important si de util pentru populatie ca si mesajele legate de alimentatie sau miscare pentru mentinerea unei vieti sanatoase. De aceea, vreau sa le multumesc tuturor organizatiilor din Alianta pentru Sanatatea Mamei si Copilului pentru sprijin.” a declarat Ana Maita, purtator de cuvant al Asociatiei SAMAS, intr-un comunicat de presa remis EduMedical.ro

Dupa acceptul dat de CNA pentru a introduce mesajul „Hranirea exclusiva la san a copilului in primele sase luni este esentiala pentru o viata sanatoasa” in noua forma a Codului de reglementare a continutului audiovizual, va urma o perioada de 30 de zile de dezbatere publica pentru ca, ulterior, daca nu exista contestatii legitime la modificarile agreate de Consiliul National al Audiovizualului, acest cod va fi modificat si va intra in vigoare, iar populatia va putea auzi acest mesaj despre alaptare la finalul calupurilor publicitare cu reclame la produse care ar putea submina alaptarea.

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • Goste Renata spune:

    „esențială”!? să nu exagerăm! poate importantă. generația mea a crescut cu lapte praf și pot să spun că sunt un om sănătos, nu am fost la spital internată pentru vreo boală niciodată, doar la 37 de ani, când am născut. așadar, nu este chiar esențial.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.