Cluj: Mii de parinti au apelat linia de sfat medical telefonic pentru problemele de sanatate ale copiilor

Serviciul gratuit de sfat medical telefonic de urgenta ALOPEDI 0364-917 a fost apelat, in primul trimestru al anului in curs, de 3.386 de parinti pentru ingrijirea copiilor bolnavi.

„Raportul intocmit de responsabilii de proiect a indicat faptul ca, in primele trei luni ale acestui an, ALOPEDI 0364-917 a fost apelat de nu mai putin de 3.386 de parinti, majoritatea apelurilor – 65% – finalizandu-se cu recomandari care au permis ingrijirea copilului la domiciliu, urmand sfaturile oferite telefonic de catre medicul de garda ALOPEDI. De asemenea, in perioada mentionata, doar 12% dintre copii au necesitat consult medical de urgenta”, scrie intr-o informare Consiliul Judetean (CJ) Cluj.

Apelurile la aceasta linie telefonica au vizat in special febra la copii, urmata de problemele respiratorii – 21% – si de problemele digestive – 16%.

ALOPEDI 0364-917 este un servici de sfat medical telefonic de urgenta al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj-Napoca, asigurat printr-o linie de garda special dedicata acestuia.

Etichete: sfat medical telefonic, alopedi, sfaturi copii

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2019 Edumedical
 

Primeste pe mail recomandari medicale, informatii de ultima ora, stiri si articole.

 

Aboneaza-te!