Cluj: Mii de parinti au apelat linia de sfat medical telefonic pentru problemele de sanatate ale copiilor

Serviciul gratuit de sfat medical telefonic de urgenta ALOPEDI 0364-917 a fost apelat, in primul trimestru al anului in curs, de 3.386 de parinti pentru ingrijirea copiilor bolnavi.

„Raportul intocmit de responsabilii de proiect a indicat faptul ca, in primele trei luni ale acestui an, ALOPEDI 0364-917 a fost apelat de nu mai putin de 3.386 de parinti, majoritatea apelurilor – 65% – finalizandu-se cu recomandari care au permis ingrijirea copilului la domiciliu, urmand sfaturile oferite telefonic de catre medicul de garda ALOPEDI. De asemenea, in perioada mentionata, doar 12% dintre copii au necesitat consult medical de urgenta”, scrie intr-o informare Consiliul Judetean (CJ) Cluj.

Apelurile la aceasta linie telefonica au vizat in special febra la copii, urmata de problemele respiratorii – 21% – si de problemele digestive – 16%.

ALOPEDI 0364-917 este un servici de sfat medical telefonic de urgenta al Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj-Napoca, asigurat printr-o linie de garda special dedicata acestuia.

Etichete: sfat medical telefonic, alopedi, sfaturi copii

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.