Clinica de mari arsi la Spitalul Judetean Timis

In aceasta saptamana va fi inaugurata Clinica de mari arsi din cadrul Spitalului Judetean Timis, prima din tara de o asemenea anvergura.

„O parte din aparatura este sosita, iar o parte din aparatura urmeaza sa soseasca. Clinica este dotata la ora actuala, astfel ca ea poate sa fie utilizata. Saptamana trecuta, Directia de Sanatate Publica Timis a luat probele biologice, rezultatele sunt excelente, nu a fost nici cea mai mica problema din acest punct de vedere. Trei boxe vor fi functionale din aceasta saptamana, iar celelalte doua, probabil, la finele lunii octombrie”, a afirmat Marius Craina, managerul unitatii medicale, conform Agerpres.

Din punct de vedere al infrastructurii, Centrul de mari arsi al Spitalului Judetean Timisoara este cel mai modern din Romania, potrivit conducerii spitalului, in paralel derulandu-se procedura de angajare si pregatire a personalului medical care va deservi acest compartiment.

Managerul Spitalului Judetean Timisoara a insistat ca avand in vedere cele petrecute la Bucuresti cu Centrul de mari arsi, dupa tragedia din Colectiv, echipa de conducere trebuie sa fie foarte vigilenta in procedura de licitatie si de angajare a personalului, astfel incat ‘sa nu fie pus in pericol acest proiect major al spitalului’.

De asemenea, seful Unitatii de Primiri Urgente UPU) a Spitalului Judetean Timisoara, dr. Mihai Grecu, a precizat, in acelasi context, ca in cazul unor accidente colective sau cu victime multiple care ar avea nevoie de asistenta medicala din categoria mari arsi, situatia poate fi gestionata.

„Pentru situatii cu accidente colective sau cu victime multiple exista un asa zis plan rosu, care se activeaza la nivelul intregului judet, a regiunii sau chiar national, in functie de amploarea evenimentului. UPU si intregul spital judetean sunt parte a acestui plan, prin activarea planului alb la nivelul spitalului. (…). In acest moment, pe actuala structura avem un plan, iar pe ceea ce se va construi si pe circuitele (medicale, n.r.) care vor aparea vom avea alt plan”, a declarat Dr. Mihai Grecu conform sursie citate.

Etichete: clinica mari arsi, spitatul judetean timis, tratament arsuri

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.