CJAS Timis indeamna pacientii sa faca sesizari daca au dificultati in spitale

Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Timis a lansat un apel la pacientii asigurati care intampina dificultati cu asistenta medicala din spitale, sa sesizeze acest lucru, intrucat unitatilor sanitare cu paturi li s-a suplimentat bugetul cu suma de 8 milioane de lei.

”Toate persoanele care se adreseaza spitalelor beneficiaza de asistenta medicala de care au nevoie si la care au dreptul, fara intrerupere. Facem un apel ca in cazul in care orice persoana care intampina dificultati in obtinerea serviciilor medicale de care au nevoie in cadrul spitalelor sa sesizeze Casa de Asigurari de Sanatate Timis”, a declarat purtatorul de cuvant al CJAS Timis, Mariana Marcu, intr-un comunicat de presa.

In urma suplimentarii, bugetul total pentru acest an a ajuns la aproximativ 380 de milioane de lei.

Cele mai multe fonduri le-au primit Spitalul Judetean Timisoara (110 milioane de lei), Spitalul Municipal Timisoara (81 de milioane de lei), Spitalul de Copii ”Louis Turcanu” (45 de milioane de lei), Spitalul de Boli Infectioase ”Victor Babes” Timisoara (19 milioane de lei), Institutul de Boli Cardiovasculare (20 de milioane de lei), Spitalul Municipal Lugoj (14 milioane de lei), Spitalul de Psihiatrie Gataia (15 milioane de lei), Spitalul de psihiatrie si masuri de siguranta Jebel (15 milioane de lei), relateaza Agerpres.

Pe de alta parte, in urma unei analize efectuate de CJAS Timis s-a constatat ca exista spitale care nu au reusit sa-si consume sumele alocate pentru primele noua luni ale anului in curs.

Cele mai mari sume neutilizate s-au inregistrat la Spitalul Municipal Timisoara (care a ramas cu aproape 3 milioane de lei neconsumati), Spitalul de Copii ”Louis Turcanu” (cu 1.300.000 lei), Spitalul ”Victor Babes” (cu 1.555.000 lei), Spitalul Municipal Lugoj (1.265.000 lei) si Spitalul CFR Timisoara (cu 516.000 de lei), mai relateaza sursa mentionata citand comunicatul amintit.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.