CJ Satu Mare pregateste deschiderea unui Compartiment de Psihiatrie Pediatrica

Consiliul Judetean (CJ) Satu Mare pregateste deschiderea unui Compartiment de Psihiatrie Pediatrica in locul unui fost centru familial, potrivit unui comunicat de presa al institutiei.

„In prezent, sistemul de sanatate satmarean este deficitar la acest capitol, in Satu Mare existand doar Sectii de Psihiatrie Acuti si Cronici pentru adulti, in incinta Spitalului Judetean de Urgenta II, si un Centru de Sanatate Mintala, care functioneaza in Cartierul Micro 16. In ultimii ani nu s-a gasit un spatiu adecvat efectuarii procedurilor de recuperare a copiilor si adolescentilor. In aceste conditii, acum a inceput o conlucrare intre mai multe institutii pentru gasirea spatiului potrivit desfasurarii unui act medical corespunzator”, scrie in comunicatul CJ Satu Mare.

Pediatrie Satu Mare

Compartimentul de Psihiatrie Pediatrica va functiona in cladirea in care, pana in urma cu doi ani, a functionat un Centru Familial.

„Cladirea fostului Centru Familial ‘Diana’ va fi transferata din subordinea DGASPC, in subordinea SJU, printr-o Hotarare a Consiliului Judetean. Procedurile vor incepe chiar din aceasta luna. In ultima sedinta din acest an a Consiliului Judetean, vom supune aprobarii consilierilor un proiect de hotarare care vizeaza transferul acestui imobil”, a declarat presedintele CJ, Pataki Csaba, conform sursei mentionate.

Deocamdata, imobilul in care se va ridica centrul de psihiatrie pediatrica se afla intr-o stare de degradare avansata, dar urmeaza sa se realizeze un plan de investitie, iar anul viitor sa inceapa reparatia capitala.

Etichete: psihiatrie pediatrica, psihiatrie satu mare

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.