CJ Braila recupereaza de la UE douazeci de milioane lei pentru investitiile facute in sanatate


Consilierii judeteni din Braila au aprobat in sedinta extraordinara doua proiecte de hotarari prin care se va putea recupera o parte din investitiile facute in Sanatate la Braila pe fonduri europene, prin Programul Operational 2014-2020, relateaza Agerpres.

Suma ar putea ajunge in fondurile de rezerva ale Spitalului Judetean de Urgenta Braila, Spitalului din orasul Faurei si Spitalului de Pneumoftiziologie, in baza unui acord semnat intre Ministerul Sanatatii si Consiliul Judetean.

„Cele doua proiecte prevad rambursarea unor sume importante de bani spitatelor din judetul Braila ce au achizitionat echipamente si au efectuat dotari pentru ambulatoriu si primiri urgente, in perioada 2014-2018. Pe scurt, Spitalul Judetean, Spitalul de Pneumoftiziologie si Spitalul Orasenesc Faurei – in parteneriat cu Ministerul Sanatatii, Consiliul Judetean Braila si alte UAT-uri si unitati spitalicesti din regiune – vor depune doua cereri de finantare in cadrul Programului Operational 2014-2020, pentru a se rambursa sumele platite din resursele proprii ale spitalelor, din bugetele locale sau de la bugetul de stat pentru investitiile in unitatile sanitare in perioada 2014-2018”, a scris presedintele CJ Braila, Francisk Iulian Chiriac pe o retea de socializare, potrivit sursei  mentionate.

Proiectele in baza carora vor fi rambursate aceste sume sunt ‘Imbunatatirea accesului populatiei din judetele Constanta, Vrancea, Buzau, Braila si Galati la servicii medicale de urgenta’ si ‘Asigurarea accesului la servicii de sanatate in regim ambulatoriu pentru populatia judetelor Constanta, Vrancea, Buzau, Braila si Galati’, mai relateaza sursa citata.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.