Ciuma face sute de victime in Madagascar

Bilantul victimelor unui focar de ciuma din Madagascar aproape s-a dublat intr-o saptamana, a informat Agentia de monitorizare a dezastrelor din aceasta tara, citata de DPA.

Peste 74 de persoane au murit de ciuma de la declansarea focarului la inceputul lunii septembrie, potrivit agentiei citate.

Mai mult de 800 de persoane au fost infectate, dintre care circa 600 sufera de forma pneumonica — extrem de periculoasa si usor de transmis — a bolii, a completat aceasta, potrivit Agerpres.

Desi este cunoscuta multora ca o boala din Evul Mediu care a devastat Europa, ciuma — in forma sa bubonica — este in continuare endemica in unele tari, printre care Madagascar.

Aproximativ 400 de cazuri de ciuma sunt raportate anual in Madagascar, cele mai multe de ciuma bubonica, transmisa de purici, mai scriu sursele mentionate.

Forma pneumonica, mult mai rara, a bolii — raspandita de la persoana la persoana — este fatala daca nu este tratata in 24 de ore.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a trimis 1,5 milioane de doze de antibiotice in Madagascar pentru tratament si profilaxie.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.