China a blocat doua orase din cauza noului coronavirus | Nimeni nu intra si iese!

Doua orase din China situate la epicentrul unui focar de coronavirus nou, care a provocat decesul a 17 persoane si a infectat aproape 600, au fost complet izolate de autoritati. Toate zborurile au fost intrerupte, iar trenurile si transportul in comun au fost oprite.

Autoritatile sanitare se tem ca viteza de transmitere se va accelera in contextul in care sute de milioane de chinezi calatoresc in aceasta perioada in alte orase si peste hotare cu ocazia Anului Nou chinezesc, ce incepe sambata, relateaza Reuters si Agerpres.

Transportul in si din Wuhan, un oras cu 11 milioane de locuitori si locul unde a izbucnit focarul, a fost suspendat, joi, incepand cu ora 10:00.

Sase ore mai tarziu, autoritatile locale din orasul invecinat Huanggang, localitate cu circa 6 milioane de locuitori, au dispus masuri similare, inchizand orasul.

Masurile sunt luate pentru a „elimina in mod eficient raspandirea virusului, pentru a stopa in mod hotarat focarul si pentru a garanta sanatatea si siguranta oamenilor”, potrivit autoritatilor chineze.

Potrivit autoritatilor din China, pana joi au fost confirmate 571 de cazuri de pneumonie cauzate de noul coronavirus (2019-nCoV) raportate in 25 de regiuni de nivel provincial din tara si 17 decese.

La nivel international, Thailanda a confirmat patru cazuri, iar Japonia, Coreea de Sud, Taiwan si Statele Unite au raportat fiecare cate unul, mai transmite Reuters.

Pe baza baza datelor actuale, perioada de incubatie a virusului poate fi de pana la aproximativ 14 zile. Simptomele noului coronavirus sunt, in multe cazuri, similare cu cele ale unei raceli, dar pot fi insotite de febra si oboseala, tuse uscata si dispnee (dificultate in respiratie).

Etichete: coronavirus china, focar virus china, virus pneumonie, simptome raceala

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2023 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.