Chestionar pentru pacienti despre modul cum au fost tratati in spital

rete-socializare-depresie-adolescentiPacientii care sunt internati in spital vor putea sa-si spuna parerea, la externare, despre modul in care au fost tratati.
Nu vor risca nimic, pentru ca totul va fi confidential – nu vor raspunde la intrebari in prezenta personalului medical, ca pana acum.
Un nou proiect al Ministerului Sanatatii prevede un chestionar in care pacientii internati in spital isi vor putea sa-si spuna parerea despre modul in care au fost tratati. Acesta va fi confidential.

Noul chestionar are 10 intrebari la care pacientii pot raspunde dupa ce pleaca din spital fie prin e mail, fie prin sms, fara sa isi dezvaluie identitatea. Pacientul trebuie sa dea o nota, de la 1 la 4, in primele cerinte referitoare la: gradul de multumire a pacientului fata de serviciile medicale oferite de spital, activitatea si implicarea medicului sau curatenia din spital.

De asemenea, pacientul va fi  intrebat si daca a cumparat medicamente sau alte materiale sanitare pe durata internarii, daca a primit explicatii clare cu privire la diagnostic si tratament, si daca starea sa de sanatate este mai buna dupa externare.

Daca sunt semnalate incidente, mesajul ajunge la Compartimentul de Integritate din cadrul Ministerului Sanatatii care va contacta ulterior pacientul, relateaza Digi24.

Rezultatele chestionarului vor fi publicate trimestrial pe site-ul ministerului sanatatii si conteaza si in evaluarea conducerii din spital.

Acest proiect de feedback al pacientului dupa internare exista inca din 2015, dar acum chestionarele erau completate in prezenta personalului medical, iar raspunsurile nu erau confidentiale.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.