Cetateni romani intorsi din zone afectate de Ebola, sub monitorizare

ministerul sanatatiiMinistrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a afirmat in cursul zilei de marti, intr-o conferinta de presa, ca mai multe persoane care s-au intors in Romania din zone ale Africii de Vest afectate de virusul Ebola, se afla sub monitorizare.

Monitorizarea cetatenilor romani veniti din  zonele afectate de cumplitul virus Ebola care pana acum a ucis  peste 3.800 de persoane, se afla in sarcina Directiilor de Sanatate Publica din judetele in care acestia locuiesc.

De asemenea, Banicioiu a mai precizat ca monitorizarea se face pe o perioada de 21 de zile de la intrarea in tara.

Potrivit Agerpres, care citeaza surse medicale, ar fi vorba de 18 cetateni romani  aflati sub monitorizare, care s-au intors de curand din zona Africii de Vest

Ministerul Sanatatii a anuntat saptamana trecuta punerea in dezbatere publica a unui proiect de hotarare de Guvern prin care se doreste, printre altele, si combaterea infectiilor cu virusul Ebola in cazul aparitiei acestei boli si pe teritoriul Romaniei.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.