Certificate incadrare in grad de handicap pentru persoanele adulte cu dizabilitati din sectorul 2

dosareIn sectorul 2, inregistrarea dosarului de incadrare a unei persoane intr-un grad de handicap se face la Serviciul de Evaluare Complexa a Persoanelor Adulte cu Handicap, situat in adresa Calea Mosilor nr.229.

Ulterior evaluarii psiho-socio-medicale, dosarele sunt transmise Comisiei de Evaluare pentru incadrarea in grad de handicap.

Comisia de Evaluare pentru incadrarea in grad de handicap din sectorul 2 se intruneste in sedinta o data pe saptamana, iar in sedinte extraordinare, la convocarea presedintelui sau ori de cate ori se considera ca este necesar.

Programul de lucru DGASPC Sector 2:

 • luni: 9.00-16.00,
 • marti si joi: 9.00-13.00,
 • vineri: 9.00-12.00.

Ulterior evaluarii psiho-socio-medicale, dosarele sunt transmise Comisiei de Evaluare pentru incadrarea in grad de handicap.

Comisia de Evaluare pentru incadrarea in grad de handicap sector 2 se intruneste in sedinta o data pe saptamana si in sedinte extraordinare, la convocarea presedintelui, ori de cate ori se considera ca este necesar. 

In primele sase luni ale anului 2013 peste 2850 de persoane au fost evaluate pentru incadrarea intr-un grad de handicap in sectorul 2 al capitalei si au fost emise aproximativ 2700 de certificate de persoana cu handicap.

In baza certificatelor si in functie de gradul de handicap, solicitantii primesc facilitati si prestatii sociale, de exemplu indemnizatii, gratuitate pe liniile la transportul urban cu mijloace de transport in comun de suprafata si cu metroul, gratuitatea transportului interurban.

In cazul in care a fost ceruta revizuirea situatiei medicale, persoanele cu handicap sunt obligate sa se prezinte cu certificatul de handicap si alte medicale solicitate, cu 30 de zile inainte de termenul de revizuire precizat pe certificat.

Etichete: persoane cu handicap, comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap sector 2, DGASPC

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

56 de intrebari si raspunsuri

 • LUNGU CARMEN spune:

  Buna ziua,
  Ce documente trebuie sa depun pentru mama mea, in vederea obtinerii indemnizatiei de handicap. Are 85 de ani, este pensioanara si este in ingrijire la un camin din sistemul privat (ea fiind imobilizata la pat). O alta intrebare ar fi unde depun documentele si daca pot fi depuse si online.
  Multumesc anticpat

 • Lățan Elena Camelia spune:

  Buna ziua,am fost diagnosticata neoplasm col uterin,am fost operata de 2 ori practicandu-se:Histerectomie totala enterorafie,cistorafie,colorafie…ma pot incadra intr-un grad de handicap?

 • Ivan aurelia spune:

  Bună ziua am fost depistata acum 2 ani fără rinichiul drept din naștere iar la cel stâng am fost depistata cu hidronefroza de gradul 1 ce as putea și unde sa merg pentru a obține pensie de handicap

 • ION GEORGETA spune:

  Buna ziua.

  Tatal meu are dementa. De cateva zile nu se mai poate ridica. De la salvare ni s-a comunicat ca ar trebui sa solicitam certificat de handicap. Desi este slab, nu reusim sa ne descurcam cu el.
  Va rugam sa ne comunicati ce acte sunt necesare pentru a solicita un certificat de handicap.
  Va multumesc anticipat pentru raspuns.

 • Valentina Russindilar spune:

  Bună ziua
  Mama mea Ana Mitrea este imobilizata la pat de 3 luni, nu se poate îngriji singura. Are următoarele diagnostice :tulburare cognitiva majora, tulburare afectiv depresiva, atrofie corticala. Acum 3 luni a făcut tromboembolism pulmonar, are insuficienta cardiaca. Are 78 de ani. Poate beneficia de pensie de handicap? Pe ieșirea din spital se specifica faptul ca necesita îngrijire la domiciliu. Ce acte trebuie și care este procedura? Va mulțumesc!

 • Ghita Tudorița spune:

  Bună ziua, numele meu este Ghita Tudorița, locuiesc în București, sectorul 2, anul trecut am fost diagnosticata cu cancer de col uterin malign, am făcut radioterapie și brachiterapie apoi în decembrie am fost operata, și doresc sa îmi obțin certificatul de handicap de munca ce acte trebuie sa depun pt a mi se elibera, va mulțumesc

 • wolf sanda spune:

  Buna ziua, Am 70 de ani si sufar de diabet insulino dependent, si am si cardio patie ischemica dureroasa de la 44 de ani. Pt amandoua bolile fac tratamen.
  Vreau sa stiu ce drepturi am !
  Va multumesc
  SANDA WOLF

 • birla olga spune:

  scuzati,dar doream sa va intreb daca handicap este
  identic cu invalid?multumesc frumos

 • birla olga spune:

  de unde pot obtine Certificat medical asupra capacitatii de munca din care sa rezulte gradul de invaliditate al fiului meu care are gradul de handicap ACCENTUAT nerevizuibil prin afectiune

 • Zikeli Andrei spune:

  Buna ziua.Am 42 de ani si de la varsta de 5 ani din cauza unei otite mi-am pierdut auzul la urechea stanga ,pana la varsta de 18 ani am tot facut controale si investigatii dar fara nici un rezultat din acest motiv nu am indeplinit nici stagiul militar , in anul 2015 am facut o investigatie la tomograf si am descoperit ca nu se poate face nimic in aceasta privinta,din fericire cu urechea dreapta aud dar este foarte greu pentru mine in privinta orientarii dupa sunete si a comunicarii intr-un spatiu cu poluare fonica mare.
  Va rog sa imi spuneti daca pot depune dosar pentru handicap?
  Multumesc .

 • Filip Cornel spune:

  In 26 februarie am depus o cerere pentru eliberarea unei adeverinta , nr 33678. Nici pana acum nu am un raspuns

  • Sileni vasilica spune:

   Buna ziua as vrea SA stiu de ce a incetat sami plateasca indemnizatia de handicap

 • both ioan spune:

  buna ziua,sunt pensie de boala an 2006 pina acum si vreau acte pt pensie definitiv am 57 ani sunt handicap grad 2 plus sunt boala de bolnav coloane durere si nu pot munca ca niciodata.cum fac pensie?

 • Radu cristian spune:

  Am un handicap mediu am protejare auditive am inteles ca pot beneficia de anumite drepturi scutire pe venit sau ieșirea la pensie mai devreme imi puteti spune care sunt pași de urmat

 • radoiu margareta spune:

  buna ziua, am diabet de tip 1,se poate sa depun dosar?
  51 ani,

  • Sileni vasilica spune:

   Buna ziua ,am indemnizatie de handicap accentuat permanent din 2013 si primesc indemnizatie prin banca la brd ,din Martie 2019 ea nu Mai e polarità la banca,nu o mai primesc ,puteti sami dati Ceva lamuriri in privinta asta va rog

 • niculescu spune:

  ce program aveti acum odata cu nenorocitul de coronavirus? acum 3 zile dupa multi ani chinuitori mi s a spus de catre medic ca am schizofrenie.

 • Sciara Luminița spune:

  Bună ziua are rbc Diabet gradu 2 și 72de ani are acte medicale dorește pensie pentru a își cumpără la reducere tratamente

 • Batalu Maria spune:

  Buna ziua .Fratele meu care are domiciliu in sectorul2 este diagnosticat din luna decembrie 2019 cu insuficienta renala cronica efectuand dializa de 3 ori pe saptamna ,asi dori sa stiu ce documente sunt necesare pentru intocmirea dosarului de inscriere in grad de handicap si acordarea ajutorului aferent daca la momentul acesta nu este nici pensionar la limita de varsta nici pensionat pe caz de boala nici pensionat anticipat, are statut de coasigurat la fiul sau.

 • olteanu cristina spune:

  Buna ziua. Mama mea are Alzeihmer si as dori sa beneficieze de pensie pentru handicap. Ce acte imi trebuiesc la dosar si unde trebuie sa vin ?Multumesc

 • Enachi Ivan spune:

  Am primit certificatul n/886 din03.04.2019 si nam primit pensia de handicap,unde sa ma adresez?

 • Timotin Alexandrru spune:

  Sunt de mult timp diagnosticat ca persoana cu schizofrenie paranoida, dar in urma tratamentului incep sa am idei de viata extrem de frumoase de a ma incadra in randul celor ce muncesc part-time. Pentru o consiliere psihologica cat mai reusita privind jobul favorit unde sa vin sa stau cu o psiholoaga de vorba sa ma orienteze cat mai bine catre aceea ce vreau sa muncesc si sa fac? (E vorba de publicitate virtuala, ma simt capabil, si e de vazut ce site ar fi cel mai adecvat de studiat in acest sens.)

 • eugen anton spune:

  ce acte sunt necesare pentru depunerea dosarului in vederea obtinerii certificatului de handicap, va multumesc

 • Popescu Maria spune:

  Ce acte sunt necesare pentru depunerea dosarului in vederea obtinerii certificatului de handicap

  • Chita Nicoleta spune:

   Buna ziua,
   Daca am avut incadrare in grad de handicap 2(vizual) pana la varsta de 18 ani,acum avand varsta de 34 ani,mai am nevoie de iesire din spital sau pot aduce copii dupa certificatele vechi de handicap?

   Multumesc

 • VOICU spune:

  ce acte sunt necesare pentru depunerea dosarului in vederea obtinerii certificatului de handicap, am dociciliul in sctorul 6

 • cioroiu carmen spune:

  ce acte sunt necesare pentru depunerea dosarului in vederea obtinerii certificatului de handicap

 • Dumitru Eliza spune:

  Bună ziua! Anul trecut am fost diagnosticata cu boala Parkinson. Am 38 de ani. Am o întrebare: mă incadrez la un grad de handicap pentru a beneficia de scutirea de a plăti taxe și impozite? Mulțumesc!

 • Persoana cu handicap accentuat spune:

  Sunt persoana cu handicap accentuat permanent.Mi-amschimbat domiciliul din Galati în București sect.2.Cum pot sa ma transfer și cu dosarul? MultumescMultumesc din inima

 • Chirita Ilie spune:

  Buna ziua am fost diagnosticat[DRG cod1}:C20 Tumora maligna a rectului si operat in 14 12 2018 VCO 1847 REZECTIE ABDOMINOPERINEALA MILLES DRANAJ va rog sa-mi raspundeti daca ma incadrez la persoane cu handica ,ce acte trbuie sa depun si unde va multumesc.

 • Costescu Aurica spune:

  Nu am primit niciun raspuns la intrebarea din 8 Ianuarie,privitor la actele necesare pentru comisia de evaluare de handicap,procedura pentru obtinerea unui certificat de handicap !
  Cu stima,Costescu

 • Preda Ioana spune:

  Buna ziua.Am o mama de 83 de ani cu diagnostic de glaucom,astm si se deplaseaza doar cu cadrul maxim 5 m. Ad vrea sa stiu daca pt dosarul de handicap este nevoie de o evaluare de la medicii specialisti cu data recenta, sau sunt suficiente cele din iesirea din spital dar din 2017. Intreb pt ca este nedeplasabila si e dificil de dus iarasi la 3 spitale. Multumesc frumos.

 • Costescu Aurica spune:

  Sotia mea,Costescu Aurica,68,are profunde afectiuni neurologice,ce acte sunt necesare pentru a ajunge la Comisia de Evaluare ?
  Cu stima,Costescu

 • Dinu Gheorghe spune:

  sunt diagnosticat cu diabet zaharat tip 2 insulino dependent 4 doze de insulina pe zi si alte boli,pot depune acte pentru a obtine certificat de handicap;

 • Cornelius Ionescu spune:

  Unde mă pot adresa pentru a muta plata indemnizației de handicap de la poștă la plata în cont la o bancă? Locuiesc în sector 2, Pantelimon.

 • Raia Simona spune:

  Buna ziua, Am un certificat de handicap grad III (Decizia MEDICALA NR 2215/ 1.08.2018 eliberat de CABINETUL DE EXPERTIZA MEDICALA A CAPACITATII DE MUNCA SECT 2). Am depus dosarul pentru acordarea indemnizatiei de 500 lei acordata de Primaria Generala a Bucurestiului, dar am aflat acum ca si Primaria de sector (2) acorda indemnizatie in acest caz. In plus,din articolul dvs am inteles ca pot beneficia de gratuitate la RATB (de suprafata, metrou si interurban). Va rog sa-mi spuneti unde trebuie sa ma adresez pt indemnizatia acordata de Primaria sect 2 si facilitatile de transport). Va multumesc foarte mult pentru atentia acordata intrebarilor mele si apreciez mult un raspuns cat mai curand posibil pe adresa personala de email sau la nr de telefon 0722.433.002.
  va multumesc,
  Simona Raia

 • Moise Virgil pt NITA FLOREA spune:

  Am un coleg pe Dl NITA FLOREA din Bucuresti Str.Joagarului nr.12, caruia in aceasta luna i a fost amputat piciorul stang de la sold, la spitalul Fundeni. Va rog sa imi comunicati, daca eu pot depune in numele lui actele pentru ajutorul de handicap, care sunt aceasta si unde se pot depune.
  Va multumesc. Cu respect.

 • LEVARDA ANCA spune:

  Buna ziua,

  Pot sa trimit Certificatul de deces al sotului Levarda Ion la dvs. pe mail sa.l inregistrati pt. al scoate din evidenta sa nu facem un drum pana ladvs. pt ca sunt la serviciu. Multumesc

 • GOLDENBERG ADRIAN spune:

  sant cu handicap neurologic (avc ) din 2013 ,exista posibilitatea sa ma fac bine ? daca nu ,atunci pentru ce imi trebuie o noua evaluare ? termenul ,,permanent ,, apare in certificatul de handicap ,ce nu este clar ?

  • nicoleta spune:

   Nu va supărați, soțul meu are AVC din 1992 si timp de 21 de ani am mers la evaluare din an in an sau din 6 în 6 luni s-a chinuit sa meargă la comisia medicala care era pe atunci la etaj în policlinica fara lift, spuneau mereu ca se va face bine desi azi are aproape 27 de ani si este la fel ca la inceput..Certificatul de Handicap este permanent dar nu a fost luat în considerare de cei de la Comisia de Expertiza Medicală..
   Multa sanatate va doresc si foarte multă răbdare..

 • Maryan spune:

  Pentru cei care nu știu mutarea a comisiei de handicap sector 2 ii puteți găsi Sos. Pantelimon Nr. 301
  Bucuresti
  România

 • DESPOIU spune:

  Doresc sa stiu unde este in prezent situat Seviciul de Evaluare Complexa a persoanelor Adulte cu Handicap Sector 2 pentru a depune dosarul

 • Bucinschi Ioana spune:

  V-am adresat o intrebare pe data de 01.05 2018,si nu am primit in respuns.

 • Bucinschi Ioana spune:

  Va rog sa-mi ccomunicati ,ce acte imi sunt necesare pentru eliberarea unui certificat de handicap ,pentru o persoana diagnosticata cu boala alzhaimer si unde se depun dosarele pentru sectorul 2.

 • bercu georgeta spune:

  buna ziua
  ma numesc bercu georgeta locuiesc in sect 2,si as dori sa stiu daca in urma unor diagnostice pot beneficia de un ajutor.
  am fost operata in luna noiembrie 2017la spit colentina la piciorul stang de pirineriom cod icd-o 9571/0 si tot in luna noiembrie 2017 la spit fundeni cu diagnostic gist iar rez anatomopatologic este de tumora gastrica mezenchimala stromala cu celule fuziforme-gist-grup prognostic 6a cod icd-0 8936/3
  in urma acestor operatii urmez un trat pe o perioada de trei ani
  mentionez ca am si un diabet mellitus tip 2
  cardiopatie ischiemica cronica
  hipertensiune esentiala primara
  insuficienta venoasa cronica periferica
  obezitate
  va mulrumesc si astept un raspuns de la dvs si ce acte am nevoie in cazul in care beneficiez de un ajutor social

 • Ivanovici Mihai spune:

  Buna ziua ,la ce adresa se face acum depunerea dosarelor persanelor cu handicap .La sediul din Calea Mosilor 229 se indica Sos. Pantelimon 301 unde nu este decat un bloc de locuinte.

  • Onil spune:

   fata in fata cu spitalul pantelimon,intre cele doua blocuri este o alee care va duce exact in curtea Serviciului de Evaluare Complexa a Persoanelor Adulte cu Handicap,

 • ileana aron spune:

  as vrea sa obtin si eu un ajutor pt schizofrenie paranoida in caz ca nu pot demonstra in fata unei comisii ca nu am asta.

 • gaidam constantin spune:

  ce documente sant necesare pentru obtinerea ajutorului social la persoana cu parkinson gr 4

 • Vancea Florin spune:

  Buna seara.Aş vrea si eu sa stiu ce acte imi trebuie pentru eliberarea unui certificat de handicap pentru o persoana diagnosticata cu boala alzhaimer.si unde se afla centrul pentru depunerea actelor pentru sector2.Va multumesc.

 • Dragoescu Maria spune:

  Buna ziua , in mai 2017 am fost diagnosticata cu liposarcom grad inalt , operata de doua ori. Am urmat proceduri de chimioterapie , apoi 33 sedinte de radioterapie. Ma incadrez in vreun grad de handicap ? Multumesc.

 • Pasarin Gabriela spune:

  Doresc sa-mi fac un dosar de handicap avand in vedera ca am avut un cancer de san in 2010, un alt cancer orofaaringian in 2015 si am HVC. Pentru toate acestea imi trebuie Referat de la specialistii oncologi si de la un medic generalist. Madicii mei care m-au tratat, m-au trimis la medicul oncolog de teritoriu.Fiind pensionara si neavand nevoie de concediu medical, nu a fost necesar sa ma inscriu pana acum in teritoriu motiv pentru care nu stiu unde si la cine m-as putea adresa pentru referatele de care am nevoie.Mentionez ca mi-am operat/tratat cancerele la Spitalul Filantropia si la Clinica Oncologica Amethyst iar HCV-ul la Spitalul Matei Bals si ca am domiciliul in sectorul 2.Astept cu interes raspunsul dvs.Multumesc.

 • Parjol Ion spune:

  Buna ziua, in 2 febr.2017 am suferit o operatie de gastrectomie totala cu eso-jenunoanastomoza pt ADK gastric(pT2NO stadiul IB,ma incadrez pt pansie/indemnizatie handicapat ? multumesc

 • Oprea Victoria spune:

  Buna ziua,

  Numele meu este Oprea Victoria si locuiesc in str. Sportului, nr. 49C, sector 2, Bucuresti.
  Am o vecina in varsta care este bolnava ( cardiaca, etc. ) si nici nu se poate deplasa din cauza problemelor la picioare.
  Vecina mea este vaduva si nu are copii, iar eu as dori sa o ajut.
  Va rog sa-mi spuneti ce documente sunt necesare pentru a primi ajutor ca cineva sa aiba grija de dansa.

  Multumesc.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2021 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.

 

Primeste pe mail recomandari medicale, informatii de ultima ora, stiri si articole.

 

Aboneaza-te!