Certificate incadrare in grad de handicap pentru persoanele adulte cu dizabilitati din sectorul 2

dosareIn sectorul 2, inregistrarea dosarului de incadrare a unei persoane intr-un grad de handicap se face la Serviciul de Evaluare Complexa a Persoanelor Adulte cu Handicap, situat in adresa Calea Mosilor nr.229.

Ulterior evaluarii psiho-socio-medicale, dosarele sunt transmise Comisiei de Evaluare pentru incadrarea in grad de handicap.

Comisia de Evaluare pentru incadrarea in grad de handicap din sectorul 2 se intruneste in sedinta o data pe saptamana, iar in sedinte extraordinare, la convocarea presedintelui sau ori de cate ori se considera ca este necesar.

Programul de lucru DGASPC Sector 2:

 • luni: 9.00-16.00,
 • marti si joi: 9.00-13.00,
 • vineri: 9.00-12.00.

Ulterior evaluarii psiho-socio-medicale, dosarele sunt transmise Comisiei de Evaluare pentru incadrarea in grad de handicap.

Comisia de Evaluare pentru incadrarea in grad de handicap sector 2 se intruneste in sedinta o data pe saptamana si in sedinte extraordinare, la convocarea presedintelui, ori de cate ori se considera ca este necesar. 

In primele sase luni ale anului 2013 peste 2850 de persoane au fost evaluate pentru incadrarea intr-un grad de handicap in sectorul 2 al capitalei si au fost emise aproximativ 2700 de certificate de persoana cu handicap.

In baza certificatelor si in functie de gradul de handicap, solicitantii primesc facilitati si prestatii sociale, de exemplu indemnizatii, gratuitate pe liniile la transportul urban cu mijloace de transport in comun de suprafata si cu metroul, gratuitatea transportului interurban.

In cazul in care a fost ceruta revizuirea situatiei medicale, persoanele cu handicap sunt obligate sa se prezinte cu certificatul de handicap si alte medicale solicitate, cu 30 de zile inainte de termenul de revizuire precizat pe certificat.

Etichete: persoane cu handicap, comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap sector 2, DGASPC

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

66 de intrebari si raspunsuri

 • Antoci Marian spune:

  Bună ziua.
  Am trimis vineri 15.12.2023 pe email sec_adulti_sector2@social2.ro Documentaţia privind încadrarea în grad de handicap pentru Antoci Marian, dar nu mi s-a confirmat primirea emailului cu atat mai putin nu am primit un nr. de inregistrare.Vă rog sa imi comunicati unde pot merge sa depun documentatie in format letric in vederea rezolvării problemei.
  Cu stimă,
  Adriana Mary Drăgan

 • Georgel SAVU spune:

  Buna ziua
  Numele meu este Georgel SAVU si sunt diagnosticat cu Mielom Multiplu micromolecular stadiu III-B pentru care am urmat tratament cu citostatice si transplante medular autolog, in urma caruia am primit tratament de intretinere cu citostatice. Va rog sa imi spuneti daca sunt eligibil pentru a obtine certificat de handicap si daca da, ce demersuri trebuie sa fac. Multumesc.

 • Patrascu Marcela spune:

  buna ziua, ma intereseaza care sunt pasii pentru obtinerea uui certificat de handicap, pentru mama mea,diagnosticata cu dementa, ce acte imi trebuie, de unde sa le iau? va multumesc

 • ciocoiu elena spune:

  buna seara am insuficienta ventriculara stanga,ht esentiala, scleroza aortica, avc ischemic sechelar,dislipidemie mixta hipoacuzie bilat.,nodul pulmonar de2.5cm ,nodul hepatic de 1,5cm sunt pensionara la limita de varsta si vreau sa stiu daca pot obtine certificat de handicap si ce acte sunt necesare. multumesc

 • Ioana Bratoiu spune:

  Buna ziua! Cum pot obtine un certificat de handicap pentru adult? Este vorba despre o deficienta de auz. De unde sa incep cu demersurile? Multumesc

 • Cristian Lavric spune:

  Stimate Domn/Doamna,
  Detin 2 certificate de incapacitate permanenta de munca emise de INPS Italia, in 2020/80% incapacitate si 2022/85% incapacitate. Cum procedez pentru echivalarea lor conform legilor din Romania.
  Va multumesc.

 • Ghinea Aurelia spune:

  Buna ziua, as dori sa stiu daca referatele de la medicii specialisti din sistemul privat sunt luate in considerare de comisia de evaluare? Mentionez ca ma deplasez extrem de greu si in sistemul public de sanatate imi este aproape imposibil sa gasesc un loc disponibil la specialitatile medicale in vedera
  obtinerii referatelor necesare! Va multumesc anticipat pentru raspuns!

 • Oprea Victor spune:

  Buna ziua.Am si eu o problema.Sotia mea a fost operata si ia fost extirpat un rinichi.As dori sa stiu daca are dreptul la pensie pe caz de boala ,ce acte trebuie si unde trebuie sa ma adresez

 • Dobrescu Ioana spune:

  Buna ziua,
  Anul acesta in luna august, tatal meu a fost diagnosticat cu tumora vezicala si operat. De la operatie stare lui de sanatate s-a deteriorat, avand in permanenta nevoie de insotitor. Mentionez ca mai are si alte diagnostice cum ar fi HTA, Flutter, insuficienta cardiaca, coxartroza. Va rog sa ma ajutati cu informatii despre actele necesare obtinerii certificatului de handicap. Va multumesc! Ioana Dobrescu

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.