Cererea de finantare pentru trei spitale regionale va fi depusa la Comisia Europeana pana la sfarsitul lui 2018


Vicepremierul Viorel Stefan spune ca primele trei spitale regionale vor fi organizate ca centre de urgenta, de excelenta pentru toate specialitatile medicale.

„Astfel, se va asigura asistenta medicala pentru cazurile medicale complexe care nu pot fi rezolvate la nivelul judetului sau al municipiului, precum si pentru toate cazurile din judetele arondate, care nu pot fi rezolvate definitiv la nivelul spitalelor judetene din cauza lipsei de resurse materiale si/ sau umane sau din cauza complexitatii cazului in conformitate cu protocoalele in vigoare”, a subliniat Viorel Stefan potrivit Agerpres.

El a precizat ca pana la finalul anului 2018 cererea de finantare pentru primele trei spitale regionale, care urmeaza sa fie construite la Cluj, Iasi si Craiova, va fi depusa la Comisia Europeana de unde Romania va primi finantarea necesara construirii acestor spitale.

„Diferenta necesara construirii acestor spitale va fi suportata de la bugetul de stat, UE asigurand doar partial 150 de milioane de euro. De asemenea, autoritatile locale vor accesa fonduri europene pentru crearea infrastructurii spitalelor regionale care se refera la drumuri, retele electrice, apa, canalizare si tot ce este necesar”, a mai spus vicepremierul conform sursei mentionate.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.