Cercetatorii australieni cred ca au descoperit un vaccin impotriva dementei

vaccin-dementaCercetatorii de la Universitatea din Australia cred ca au gasit o modalitate de a o preveni dementa inainte de a da semne de manifestare, in urma unei colaborari cu o echipa de cercetare de la Institutul de Medicina Moleculara si de la Universitatea din California.
Oamenii de stiinta considera ca au creat cu succes o formula de vaccin care tinteste proteinele neregulate beta-amiloid si tau, cele care declanseaza aceasta maladie.

Profesorul de medicina Nikolai Petrovsky, de la Universitatea Flinders, a declarat miercuri pentru compania media News Corp ca daca descoperirea trece de testele pe oameni, ar putea fi disponibila pentru utilizarea pe scara larga in termen de maximum cinci ani, relateaza Agerpres.

„Daca avem succes in studiile clinice, in trei pana la cinci ani, am putea fi pe drumul spre unul dintre cele mai importante progrese din istoria medicala recenta”, a spus Petrovsky, citat de agentia Xinhua.

Dementa este un sindrom care afecteaza memoria unei persoane, gandirea si capacitatea sa de a indeplini sarcinile de zi cu zi si se manifesta preponderent la persoanele in varsta.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.