Centrul Regional de Radioterapie Galati, dotat cu aparatura de ultima generatie

Centrul Regional de Radioterapie, inaugurat la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta ‘Sf.Apostol Andrei’ din Galati a fost dotat cu un accelerator liniar de particule, computer tomograf simulator, sistem de imobilizare si sistem de planificare a tratamentului.

„Este o investitie care salveaza vieti. Bolnavii de cancer pot beneficia acum de aceleasi conditii de tratament ca-n marile centre de la Bucuresti, Cluj sau Iasi. Suntem singurii din aceasta zona a tarii care pot trata cancerul cu ajutorul acceleratorului liniar de particule si este pentru prima oara cand Galatiul dispune de echipamente de ultima generatie pentru tratarea acestei cumplite maladii. Acceleratorul liniar de particule creste foarte mult sansele de vindecare si nu iradiaza tot corpul, ci actioneaza precis doar asupra tumorii. O sedinta de tratament la acceleratorul liniar de particule dureaza doar un singur minut, insa schema de tratament presupune mai intai examinarea bolnavului cu ajutorul computerului tomograf si elaborarea indicilor de iradiere de catre medicii specialisti. Este o procedura complexa si care se poate intinde pe parcursul mai multor zile, dar care este extrem de importanta pentru un tratament eficient”, a declarat Costel Fotea, presedintele CJ Galati, conform sursei citate.

Lucrarile de extindere si amenajarea a sectiei de Radioterapie au fost realizate de CJ Galati si decontate in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, iar acceleratorul liniar de particule si computerul tomograf au fost achizitionate de Ministerul Sanatatii, in cadrul unui proiect cu Banca Mondiala.

Etichete: centrul regional de radioterapie galati, spitalul clinic judetean de urgenta galati, radioterapie galati, tratament oncologie 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.