Centrul Oncologic Sanador pune la dispozitia pacientilor neoplazici tratamente cu radioterapie gratuite

Pacientii neoplazici din Romania pot efectua tratamente cu radioterapie de ultima generatie, gratuite, in cadrul Centrului Oncologic Sanador (integrat Spitalului Clinic Sanador), cel mai mare centru specializat in diagnosticarea si tratarea cancerului din sistemul medical privat romanesc, inaugurat in urma cu doua luni in capitala.

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a alocat spitalului fondurile necesare pentru decontarea integrala a serviciilor medicale de radioterapie, prin Programul National de Oncologie – Subprogramul de Radioterapie, realizat in regim de spitalizare de zi. Pacientii pot urma sedinte gratuite de radioterapie cu tehnici avansate de iradiere de tip VMAT, IMRT, dar si de radioterapie conventionala 3D, in functie de indicatia medicala primita.

Radioterapia este aplicata in prezent la peste 50% din totalitatea bolnavilor de cancer, ca tratament curativ, independent sau in asociere cu interventiile chirurgicale si tratamentele oncologice sistemice, in functie de localizarea formatiunii tumorale si stadiul bolii.

In Romania, mai mult de jumatate din pacientii pentru care tratamentul radioterapeutic este de o importanta critica nu beneficiaza in timp util de acesta, din cauza deficitului de aparatura si de medici de specialitate.

Declaratia dr. Laurentiu Bujor, Director Medical, Centrul Oncologic Sanador

Capacitatea de radioterapie la nivel national in momentul de fata este insuficienta, iar clinicile care ofera servicii decontate au deja liste de asteptare de cateva luni. Prin decontarea sedintelor de radioterapie in cadrul centrului nostru, speram sa venim in sprijinul cat mai multor pacienti care au nevoie de acest tratament in cel mai scurt timp. La Centrul Oncologic Sanador, pacientii beneficiaza de o gama complexa de investigatii si tratamente oncologice, acordate de medici de un inalt nivel profesional, intr-un spital construit dupa ultimele standarde internationale in domeniu.

Centrul Oncologic Sandor este dotat cu ultimul tip de tehnologie de iradiere. Ambele echipamente ofera pacientilor un tratament rapid de radioterapie, cu precizie ridicata si doze scazute de radiatii asupra tesuturilor sanatoase, reducand la minimum efectele secundare.

Etichete: radioterapie, Centrul Oncologic, bonavi de cancer, oncologie, pacientii neoplazici

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.