Centrul de Transfuzie din Bucuresti face apel la donarea de sange

SANGE-2016-DONARECentrul de Transfuzie din Bucuresti va functiona cu program normal, iar medicii de aici fac apel la donatori.

Centrul va functiona, chiar daca Guvernul a votat o noua zi libera pentru bugetari.

„Vreau sa fac apel la donatori sa nu-si ia liber luni de la donare. Centrul de Transfuzie Sanguina (CTS) Bucuresti va fi deschis luni, 23 ianuarie pentru ca o pauza de patru zile este, pentru spitale, similara cu blocarea activitatii. Am inteles, ziua de marti, 24 ianuarie, dar luni, cand deja avem putin sange, este prea mult”, declarat mai spus dr. Doina Gosa, directorul unitatii medicale, potrivit News.ro.

Aici, zilnic sunt recoltate aproximativ 200 de pungi din care sunt realizate 500 de produse.

„Fac apel la donare. Avem nevoie de sange. Inteleg si oamenii ca vor sa se odihneasca, dar pot sa vina dimineata la donare si apoi sa se distreze. Nu avem sange pentru spitale cu atat de multe zile libere”, a  mai adaugat directorul Centrul de Transfuzie din Bucuresti, conform sursei citate.

Angajatii din sectorul bugetar vor avea patru zile libere cu ocazia sarbatoririi Micii Uniri, Guvernul declarand zi libera si in 23 ianuarie, facand legatura intre week-end-ul 21-22 ianuarie si 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Romane.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.