Centrul de Radioterapie Oncologica Suceava, functional din septembrie 2019

Centrul Medical de Radioterapie de la Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) ”Sfantul Ioan cel Nou” din Suceava ar putea fi functional din luna septembrie a acestui an, potrivit conducerii Consiliului Judetean Suceava.

”Vorbim aici de cele mai moderne echipamente RT si CT. Doar CT – ul de ultima generatie costa peste 4 milioane de euro (…) Infiintarea unui astfel de centru in Suceava, prin echipamente de inalta precizie, va permite realizarea unui diagnostic precis si timpuriu (…) Preocuparea noastra este ca Spitalul Judetean sa aiba cat mai repede acest Centru”, a spus Gheorghe Flutur, presedintele CJ Suceava citat de Agerpres.

Capacitatea Centrului va fi, in prima etapa, la darea in functiune, de 700 – 1.000 pacienti/an, fiecare pacient urmand 8 pana la 24 cure pe tratament, activitatea desfasurandu-se in doua schimburi.

Dezvoltarea Centrului a fost gandita ca, din momentul in care se va ajunge la un grad de incarcare de 80%, se va trece la etapa a II-a, astfel incat sa poata deservi 2.000 de pacienti, mai relateaza sursa citata.

Centrul de radioterapie oncologica de la Suceava este o investitie privata, estimata la circa 14 milioane de euro, unde, in primul an de activitate, ar trebui sa lucreze cinci medici radioterapeuti si fizicieni, patru asistenti si tehnicieni, plus personalul administrativ.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.