Centru de sanatate mintala si spital de pneumologie, pe lista de prioritati a Spitalului Judetean de Urgenta din Sfantu Gheorghe


Infiintarea unui centru de sanatate mintala si a unui spital de pneumologie, care sa cuprinda si o policlinica, se numara printre proiectele prioritare de anul viitor ale conducerii Spitalului Judetean de Urgenta din Sfantu Gheorghe.

Managerul institutiei spune ca viitorul centru de sanatate mintala va functiona la parterul sectiei de Psihiatrie pentru adulti, aflata in zona parcului central din municipiu.

„Intentia noastra este sa largim echipa de specialisti de la Psihiatrie (…) Bolile psihiatrice, tratamentul acestora, trebuie sa le privim ca un ansamblu – partea de spital, in care intra si partea acuta si sanatoriul, apoi partea ambulatorie, adica policlinica, si centrul de sanatate mintala, adica tratamentul mai personalizat al pacientului (…) cu suport psihologic-psihiatric (…) Noi am avut in structura noastra acest centru si pe partea de copii si pe partea de adulti, dar din lipsa de medici, din lipsa de personal, nu a functionat asa cum ar fi trebuit (…) Avem spatiile pe care le putem amenaja la parterul sectiei de Psihiatrie adulti, acolo este un loc imens pentru cabinete”, a precizat managerul Andras Nagy Robert conform Agerpres.

In ceea ce priveste Pneumologia, el a afirmat ca intentia este de a construi un spital nou, fie cu fonduri europene, fie cu sprijin din partea statului roman si al Consiliului Judetean Covasna.

„Avem deja partea de studiu de fezabilitate in prag de finalizare (…) Vrem sa facem o noua cladire pentru pneumologie, sa fie cuprinsa si partea de policlinica si partea de dispensar TBC, si partea de spitalizare TBC si partea de spitalizare Pneumologie (…) Va fi construita in incinta Spitalului Judetean, in spatele spitalului vechi”, a mai precizat acesta potrivit sursei mentionate.

In momentul de fata, dispensarul TBC si sectia de Pneumologie functioneaza in cladiri separate si sunt intr-o stare avansata de degradare.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.