Centrele de transfuzie sanguina din tara vor fi deschise, sambata, 29 august

Centrele de transfuzie sanguina din intreaga tara vor fi deschise sambata 29 august pentru donatorilor de sange si plasma convalescenta, anunta Institutul National de Hematologie Transfuzionala ‘Prof. Dr. C. T. Nicolau’ Bucuresti.

Centrele vor fi deschise, sambata, in intervalul orar 7,30 – 13,00.

“Intregul proces de donare se va realiza cu respectarea normelor de securitate sanitara, cadrele medicale din Bucuresti, Alba Iulia, Arad, Pitesti, Bacau, Oradea, Bistrita Nasaud, Botosani, Timisoara, Brasov, Braila, Buzau, Resita, Calarasi, Cluj, Constanta, Sfantu Gheorghe, Targoviste, Craiova, Galati, Giurgiu, Targu Jiu, Miercurea Ciuc, Deva, Slobozia, Iasi, Baia Mare, Drobeta Turnu Severin, Targu Mures, Piatra Neamt, Slatina, Ploiesti, Satu Mare, Zalau, Sibiu, Suceava, Alexandria, Tulcea, Barlad, Ramnicu Valcea si Focsani vor realiza cu atentie selectia si monitorizarea donatorilor pe tot parcursul procesului de donare. Impreuna cu donatorii, suntem dedicati cauzei noastre de redare a sperantei si bucuriei de a trai persoanelor aflate in suferinta si a caror viata atarna de un strop de sange!”, se precizeaza intr-un comunicat de presa.

De altfel, Ministerul Sanatatii spune ca incurajeaza donarea benevola de sange si face un apel la donare, mai ales in aceasta perioada, cand cererea de sange si produse de sange a crescut.

Etichete: donare de sange, donare de plasma, program centre de transfuzie

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.