Centrele de ingrijiri pentru varstnici, copii si persoane cu dizabilitati nu se pot inchide pe perioada starii de urgenta

O alta activitate consolidata prin decretul semnat, marti, de presedintele Klaus Iohannis, act prin care se prelungeste starea de urgenta pana la data de 14 mai, este cea privind protejarea categoriilor vulnerabile de cetateni.

Astfel, azilele de batrani si centrele de ingrijire pentru adulti si copii nu se pot inchide in aceasta perioada.

“In aceasta perioada, este interzisa incetarea sau suspendarea activitatii centrelor rezidentiale de ingrijire si asistenta a persoanelor varstnice, a centrelor rezidentiale pentru copii si adulti, cu si fara dizabilitati, precum si pentru alte categorii vulnerabile, publice si private”, a declarat, marti, presedintele Kaus Iohannis.

Seful statului a precizat, insa, ca familiile pot transfera aceste persoane, dar in anumite conditii.

“Este insa permis ca apartinatorii sau reprezentantii legali ai beneficiarilor acestor servicii sa ii poata transfera la propriul lor domiciliu sau resedinta, daca isi asuma, pe propria raspundere, ca au conditii corespunzatoare ocrotirii temporare a acestora”, a mai precizat seful statului.

Etichete: azile de batrani, centre ingrijire persoane cu dizabilitati, centre asistenta sociala copii, stare de urgenta

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.