Cele mai simple metode pentru a-ti intari sistemul imunitar

sistem-imunitarSistemul imunitar ne ajuta sa luptam impotriva infectiilor si a afectiunilor cronice care pot avea complicatii majore. O alimentatie sanatoasa, bogata in fructe si legume, alaturi de un program regulat de exercitii fizice si reducerea activitatilor stresante ne pot ajuta sa ne intarim sistemul imunitar. Numeroase studii au identificat metode simple de a ne intari sistemul imunitar.

Ascultati muzica

Specialistii de la Departamentul de Psihologie al Universitatii din Montreal au descoperit, in urma unui studiu, ca muzica imbunatateste sanatatea organismului prin starea de liniste, motivatie pe care ne-o creeaza. Toate acestea contribuie si la intarirea sistemului imunitar. Expertii considera ca muzica are capacitatea de a reduce stresul intr-o masura mai mare decat medicatia. Acestia adauga ca o persoana care asculta muzica regulat are un organism capabil sa lupte impotriva bacteriilor si chiar a celulelor canceroase.

Nu mancati nimic o zi intreaga

Infometarea, pe cat de controversata, pe atat de recomandatata este de unii specialisti pentru imbunatatirea sistemului imunitar in cazul persoanelor in varsta, a celor bolnave si chiar a celor care fac chimioterapie. Cercetatorii de la Universitatea Carolina de Sud au descoperit ca o persoana care nu a mancat pentru doua zile a prezentat o scadere a celulelor canceroase, si o crestere a celulelor sanatoase dupa ce persoana a reinceput sa manance. De asemenea, infometarea pentru 48 de zile in cazul unei persoane care face chimioterapie poate sa lupte impotriva efectelor toxice ale medicamentelor administrate, conform cercetatorilor.

Faceti sauna

Cercetatorii australieni au descoperit ca o persoana care face sauna de doua ori pe saptamana are un risc cu 50% mai mic de a face o raceala decat o persoana care nu face deloc sauna. Specialistii recomanda sauna si pentru ca ne relaxeaza muschii, elimina toxinele, scade nivelul stresului si sporeste sanatatea cardiovasculara.

Plimbati-va in padure

Studiile arata ca o plimbare de 20 de minute printr-o padure scade nivelul cortizolului, hormonul stresului, cu 13,4% in cazul persoanelor care locuiesc in zonele urbane. Aceasta forma de terapie este considerata benefica si pentru intarirea sistemului imunitar deoarece se stie ca stresul slabeste sistemul imunitar.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.