Cele mai multe femei cu modificari ale sanilor au peste 40 de ani

Riscul de cancer la san poate fi redus fara efortCele mai multe femei depistate cu modificari ale sanilor in cadrul campaniei „Nu am facut destul” au peste 40 de ani, iar 30% au pana in 30 de ani.

Aproape 90% dintre femeile care au venit la control in cadrul campaniei nu facusera niciun alt test anterior.

„83,7% dintre femeile care au venit la control nu facusera anterior niciun control medical al sanilor, un procent care spune totul ca informatia si educatia sanitara in mediul rural sunt aproape de zero. Din cele 1.025 femei care au beneficiat de controale medicale gratuite in cadrul campaniei au fost inregistrate cu probleme un procent destul de mare — 8,5%, dar procentul este mai mic decat anul trecut cand a fost de 11,5%”, a declarat presedintele Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer, Cezar Irimia, conform Agerpres.

Campania din acest an „Nu am facut destul” s-a desfasurat in perioada octombrie — decembrie, in sapte judete din tara.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.