Cele mai multe cazuri de de cancer pulmonar sunt diagnosticate tarziu

75% din totalul cazurilor de cancer pulmonar sunt diagnosticate in stadiu inoperabil.

„Peste 11.000 de romani sunt diagnosticati anual cu cancer pulmonar, zilnic murind 28 de oameni din cauza bolii (in 2018 au fost inregistrate 10.277 decese). Aceasta afectiune reprezinta principala cauza de mortalitate in randul barbatilor diagnosticati cu cancer si se situeaza pe locul 4 in randul femeilor, dupa cancerul de san, de col uterin si cancerul colorectal (…) Suntem in situatia pentru a actiona statul in judecata pentru a avea acces la aceste tratamente care au fost evaluate de Agentia Nationala a Medicamentului”, afirma Cezar Irimia, presedintele Federatiei Asociatiilor Bolnavilor de Cancer, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, speranta de viata pentru pacientii cu cancer pulmonar ar putea fi chiar dublata prin programe nationale de informare, depistare precoce, prin accesul la investigatii imediate si accesul la tratament, dupa ce aceste investigatii au fost bine conturate de biomarkerii necesari in aceasta forma de cancer.

Etichete: cancer pulmonar, cancer de plamani, tratament cancer pulmonar

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.