Cele mai multe cazuri de Covid-19, inregistrate in Bucuresti, Arges, Brasov, Galati si Prahova

In saptamana 13 – 19 iulie, 43,4% din totalul cazurilor de imbolnavire cu noul coronavirus s-au inregistrat in Bucuresti si in judetele Arges, Brasov, Galati si Prahova, potrivit Institutului National de Sanatate Publica.

Potrivit raportului saptamanal, realizat pe baza datelor raportate pana la data de 19 iulie, 42,6% din totalul deceselor cauzate de Covid-19 au fost inregistrate in Arges, Prahova, Bucuresti, Galati si Timis.

Potrivit sursei citate, in judetele Arges, Brasov, Dambovita si Galati se inregistreaza o rata de incidenta cumulata peste 100/100.000 locuitori, iar in judetele Buzau, Gorj, Vrancea, Prahova, Ialomita, Mehedinti, Olt si Braila si in Bucuresti – peste 50/100.000 locuitori.

Totodata, INSP mai arata ca 1 din 10 cazuri a fost inregistrat la personal medical. 78,5% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59% – la barbati.

De asemenea, datale oficiale mai arata ca 94% dintre persoanele decedate aveau cel putin o comorbiditate asociata.

Etichete: cazuri covid-19, imbolnaviri coronavirus, institutul national de sanatate publica

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.