Cele 3 masuri esentiale pentru a preveni gripa

gripaPreventia impotriva gripei este foarte importanta avand in vedere ca ea este cauzata de un virus. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) precizeaza care sunt principalele masuri pe care le puteti lua pentru a nu va imbolnavi de gripa.

Respectati regulile de igiena

Gripa poate fi prevenita daca respectati principalele masuri de igiena. In primul rand, trebuie sa va spalati corect pe maini cu apa si sapun.

In al doilea rand, dupa folosirea servetelelor sau a batistelor nazale, este important sa le aruncati la cos. In acest fel, puteti preveni imbolnavirea altor persoane care pot lua astfel virusul.

Foarte important este sa nu atingeti cu mainile murdare ochii sau gura pentru ca riscul de infectare este mult mai mare.

Urmati masurile de preventie

Este foarte important ca parintii sa fie atenti daca exista perioade in care copilul tuseste, are frisoane, febra sau se simte slabit.

In acest caz, vizita imediata la medicul de familie este esentiala. Este important sa evitati automedicatia, incercand sa va vindecati singur sau pe cei din familie, fara a primi diagnosticul unui specialist.

Un stil de viata echilibrat, printr-o alimentatie sanatoasa si exercitii fizice zilnice, face parte din masurile de preventie principale.

In acelasi timp, trebuie sa evitati locurile aglomerate in perioadele in care sunt inregistrate multe cazuri de gripa.

Evitati raspandirea virusului

In cazul in care aveti simptome de gripa, este important sa folositi servetele nazale pe care, apoi, sa le aruncati la cos.

In cazul in care aveti gripa sau o alta persoana este bolnava, este recomandat sa pastrati o distanta de 1 m.

De asemenea, nu este recomandat sa imbratisati o alta persoana sau sa va strangeti mana in cazul in care unul dintre voi are gripa.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.