Cel mai performant robot in chirurgie spinala si neurochirurgie din lume la Iasi

Spitalul de Neurochirurgie din Iasi are, de saptamana trecuta, cel mai performant robot in chirurgie spinala si neurochirurgie din lume.

Potrivit managerului spitalului, dr. Lucian Eva, Mazor X, citat de Radioiasi.ro este un sistem care va da o siguranta aproape de suta la suta chirurgului si va fi foarte util interventiilor care nu vor mai necesita sectiuni mari operatorii, ci doar incizii, pacientul putandu-se recupera mult mai repede.

Acesta a mentionat si faptul ca, atunci cand se vorbeste despre robotica in medicina, in neurochiriurgie, spitalul de la Iasi poate sta alaturi de clinici precum cea din Viena, ceea ce este un lucru minunat pentru ieseni si nu numai.

Robotul Mazor X a costat 1,2 milioane de euro, fiind deja montat in sala de operatie. Investitia a fost facuta de Consiliul Judetan Iasi, in subordinea caruia se afla Spitalul de Neurochirurgie.

Insa abia peste doua luni va avea loc prima interventie chirurgicala. Explicatia acestei perioade de asteptare este faptul ca este necesara participarea cadrelor  medicale care vor lucra folosind aceasta tehnologie la cursuri de perfectionare.

Etichete: Spitalul de Neurochirurgie din Iasi, robot in chirurgie spinala, robotica in medicina, interventie chirurgicala

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.