Cei mai buni specialisti in comunicare si limbaj se intalnesc la Conferinta Internationala Autism IACB 2017

Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism, organizeaza prima editie a Conferintei Internationale Autism Bucuresti, in perioada 27-29 octombrie 2017, care se va desfasura in Bucuresti, la Rin Grand Hotel.

Structura conferintei este una dinamica, formata din workshopuri si discutii in plen sustinute de specialisti nationali si internationali dar si discutii directe intre participantii din sala si invitati.

Asadar, unul dintre obiectivele principale ale IACB2017 este impartasirea celor mai noi cunostinte despre practicile actuale din domeniu, incurajand astfel interactiunea directa dintre cei prezenti. In plus, caracterul pluridisciplinar al acestui eveniment este conferit de varietatea temelor abordate, prezenta unor  profesionisti in lucru direct cu copiii diagnosticati cu TSA precum si specialisti din arii conexe.

Avand in vedere specificul si complexitatea tulburarii de spectru autist, informatiile si experientele impartasite de catre specialisti si parinti care trateaza deopotriva copilul, fratii, cuplul parental si familia acestuia, facilitand astfel, conturarea de noi perspective in ceea ce priveste terapia, evenimentul isi propune sa schiteze realitatea cu care se confrunta in viata de zi cu zi  cei care predau necontenit atentie, grija, suport, incredere, rabdare, entuziasm.

Astfel, acest eveniment, aduce in vedere persoanelor cu capacitate de decizie sa adapteze politicile sociale la nevoile reale.

Una dintre ariile esentiale  abordate in dezvoltarea abilitatilor copilului cu autism este limbajul (tulburarea limbajului sau absenta acestuia). In sprijinul nevoii de cunoastere si informare a parintilor, cat si celei de formare continua a terapeutilor,  au fost invitati  lectori cu o experienta vasta in terapia tulburarilor de limbaj ce vor sustine prezentari dupa cum urmeaza:

In prima zi a conferintei  Gina Davis  vine cu o tema legata de  susținerea și dezvoltarea atenției și a comunicării la copiii cu tulburari din spectrul autist.

Gina Davis este profesor si lucreaza pe plan international,  logoped si specialist in autism, cu o experinta de mai bine de 20 de ani in domeniul nevoilor educationale speciale. Cunostintele dobandite in mediul educational, clinic si familial i-au permis intelegerea reala a comunicarii si impactul  autismului asupra invatarii, dar si nevoia unei interactiuni dinamice in terapia logopedica care sa stimuleze motivatia copilului.

Ana Hodea  – aduce in discutie formarea abilitatilor  avansate de conversatie.

Alexandra Comarniceanu și Oana Baloc – vin si ne vorbesc despre cum sa  transformam limbajul repetitiv, nefunctional intr-unul functional.

In cea de a doua zi de conferinta Raluca Vasilescu și Ana Maria Bogdan – aduc din nou in discutie dezvoltarea abilităților conversaționale pentru copiii cu tulburări de spectru autist.

In cea de-a treia zi de conferinta Andreea Stroe – Matauan – ne propune o tema foarte interesanta Cand eu tac si te ascult. Despre predarea initierilor.
 
Cecilia Motei si Geta Udrea – Invata-ma sa pun intrebari.
 
Irina Badeanca (Chiriac) si Corina Aurelia Mehedintu – Prezinta o tema de mare interes, si anume predarea cititului la copiii cu autism, venind in intampinarea atat a specialistilor, cat si parintilor si invatatorilor.
 
Pentru fiecare parinte de copil cu autism, limbajul reprezinta o mare provocare iar absenta acestuia creste in mod insuportabil nivelul de stres in familie.

Absenta sau alterarea limbajului reprezinta in cele mai multe cazuri motivul pentru care parintii se decid sa consulte un specialist, iar ulterior, dupa aflarea diagnosticului, preocuparea parintilor se focuseaza in mare masura pe dezvoltarea limbajului.

In acest context, orice informatie in ceea ce priveste limbajul devine esentiala iar Conferinta  IACB de anul acesta raspunde la intrebarile esentiale ale parintilor si trapeutilor, atingand subiecte foarte sensibile si foarte valoroase pentru familiile copiilor cu autism.

 
 
 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.