Cei care isi viziteaza de sarbatori rudele vulnerabile, indemnati sa faca test Covid

Persoanele care au in plan sa-si viziteze rudele vulnerabile in perioada sarbatorilor de iarna, sunt sfatuite de autoritatile sanitare sa isi faca anterior un test Covid.

“Daca se duc sa isi reintalneasca persoane din familie, mai ales cele vulnerabile, sa se testeze inainte. Pentru ca este foarte important sa mearga in conditii de siguranta si sa nu ii expuna la risc”, a afirmat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

La intrunirea ministrilor sanatatii din Uniunea Europeana, eveniment care a avut loc de curand, s-a pledat pentru vaccinarea populatiei cu doza a treia, in contextul circulatiei variantei Omicron.

“S-a exprimat ingrijorare pentru circulatia acestei tulpini in spatiul comunitar si principalele lucruri care s-au discutat sunt urmatoarele: incurajarea populatiei pentru doza a treia, pentru vaccinarea cu doza a treia, care sa ofere un status imun care sa nu puna probleme chiar in cazul infectarii unora dintre pacienti, chiar daca sunt vaccinati. Se intampla acest lucru, l-am vazut si in cazul celor trei persoane venite din Africa de Sud care au fost vaccinate in prealabil, dar din fericire formele de boala sunt foarte usoare sau pacientii sunt chiar asimptomatici”, a mai adaugat ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.

Etichete: vizite rude de sarbatori, masuri protectie rude vulnerabile, test covid, tulpina Omicron

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.