Cea mai recenta descoperire in tratamentul bolii Parkinson

tratament-boala-parkinsonBoala Parkinson, recunoscuta prin simptome care se agraveaza treptat, precum tremurul mainilor, diminuarea miscarilor corpului ar putea fi combatuta printr-un nou tratament. Un studiu franco-britanic publicat in revista de specialitate The Lancet, a analizat incepand cu anul 2008 o serie de pacienti cu boala Parkinson care au fost supusi aceluiasi tratament experimental.

5 milioane de bolnavi de Parkinson la nivel mondial

Studiul realizat de cercetatorii franco-britanici a avut in vedere 12 pacienti tratati la doua spitale diferite din Marea Britanie.

Acesti pacienti care sufereau de Parkinson au urmat o terapie genica, in urma careia au inceput sa secrete doze mici de dopamina.

Boala Parkinson este cauzata de degenerarea neuronilor care produc dopamina, care intervine in controlul motricitatii.

In aceasta terapie, li s-a injectat pacientilor trei gene (AADC, TH, CH1) esentiale pentru producerea dopaminei.

“Simptomele motorii ale bolii s-au ameliorat pentru o perioada de 12 luni dupa administrarea tratamentului la toti pacientii, ajungand pana la patru ani de remisiune la unii dintre ei”, a precizat Stephane Palfi, neurochirurgul francez care a condus studiului.

In patru ani, progresul motoriu se atenueaza

Chiar daca tratamentul a dat rezultate, specialistii precizeaza ca in patru ani progresul motoriu va fi atenuat din cauza evolutiei bolii.

Limitarile acestui studiu au fost identificate de Jon Stoessl de la Universitatea British Columbia in faptul ca studiul in cauza are in vedere doar simptomele motorii.

Acesta considera ca este necesar sa se ia in considerare si alte afectiuni, precum halucinatii, schimbarea caracterului, problemele cognitive care se pot agrava cu cat boala inainteaza.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

7 de intrebari si raspunsuri

 • Micu Stela spune:

  De unde se pot procura aceste 3 gene pentru boala Parkinson??
  As dorii pt sotul meu de 76 ani.

 • baciu irimie spune:

  am parkinson, nu pot sa dorm

 • Nilufer spune:

  Sufar de boala Parkinson. In acelasi timp am si hernie de disc.Aceste boli se influienteaza reciproc?

 • Deac Dan spune:

  e valabil diagnosticul de boala parkinson daca dopamina din sange este la valori normale ?

 • Andrei spune:

  Acum se inventeaza boli, mai putin un tratament eficent . Il tin doar pentru ei . Sanatate.

  • Gabriela spune:

   Cand va fi posibil tratamentul acesta pentru bolnavii de parkinson din Romamia

 • Marian spune:

  TABLETE ŞI TELEFOANE SOFISTICATE SA INVENTAT DAR TRATAREA SCRIZOFENIE,PARKINSON, CANCERUL APARE DIN CAUZA ALIMENTAŢIEI IAR CEL DE SÎN APARE DIN CAUZA LIPSEI UNEI VIEŢI SEXUALE

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.