Cea mai deprimanta zi din anul 2015

depresiaUn psiholog britanic a ajuns la concluzia  luni, 19 ianuarie, este cea mai deprimanta zi din din an. Specialistul a ajuns la aceasta concluzie dupa ce creat o formula matematica pentru a identifica cele mai dificile momente ale anului.

Presa internationala si cea din Romania vorbeste despre „Blue Monday” (Lunea trista), un concept aparut la inceputul lui 2015 cand psihologul britanic Cliff Arnall a creat o formula matematica elaborata pentru a calcula cele mai ingrozitoare zile ale anului.

El a luat in considerare conditiile meteo din aceasta perioada, facturile la utilitati, datoriile, nivelul motivational, sarbatorile de iarna, precum si faptul ca multi oameni urasc zilele de luni.

Astfel, Cliff Arnall a stabilit ca cea de-a treia zi de luni a anului este cea mai deprimanta zi, avand in vedere ca, in aceasta perioada, oamenii manifesta o stare de tristete, inactivitate si consuma carbohidrati in exces, relateaza si Mediafax.

Dar, pana acum, teoriea psihologului a fost cauza unor dispute, intrucat el a creat formula ca parte a unei campanii de marketing pentru o companie de turism.

Astfel, s-a luat in calcul ideea ca opinia publica este influentata sa isi programeze o vacanta in aceasta perioada pentru a scapa de starea de depresie.

Un studiu realizat pe un esantion de 2.000 de britanici a aratat ca persoanele care stau langa fereastra sau care ies la plimbare pot scapa mai usor de starea de depresie din aceasta perioada a anului.

Specialistii in sanatate recomanda miscarea in aer liber sau macar mersul la sala.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.