Ce zi si ora recomanda specialistii pentru a stabili interviul de angajare

job-interviuEsti in cautarea unui job si tocmai ai primit un telefon de la o companie? Ei bine nu te grabi sa stabilesti interviu,spun specialistii.

Chiar daca esti tentat sa raspunzi ca poti ajunge  a doua zi, se recomanda, daca este posibil, pentru ziua de marti, ora 10:30.

„Avand in vedere ca cel mai bun moment pentru a tine o prezentare este acelasi cu cel de a sustine un interviu de angajare, atunci marti dimineata in jurul orei 10.30 este momentul ideal pentru a programa aceasta intalnire,” este de parere Rusty Rueff, consilier in cariera, citat de Business Insider.

Sfaturi pentru interviu de angajare

Oamenii sunt mai productivi in zilele de marti si nu se vor simti presati de timp. De asemenea, ora 10.30 dimineata este momentul perfect pentru ca angajatorul va avea timp suficient pentru a-si verifica mail-ul, pentru a-si bea cafeaua si sa se pregateasca pentru interviu, relateaza si Digi24.

Totusi, daca nu poti opta pentru aceasta, evita sa programezi in prima sau ultima zi de munca a saptamanii, pentru ca angajatorul  ar putea distras si va fi tentat sa reduca timpul pentru interviu. Un interviu de angajare trebuie sa fie relaxant, sa nu produca teama sau angoase. 

Conform celor doua surse citate, este recomandat ca interviul sa nu fie programat la primele ore ale diminetii, la sfarsitul programului sau cele din jurul pranzului.

Etichete: un interviu de angajaresfaturi pentru interviu de angajare

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.