Ce trebuie sa faci cand iti schimbi medicul de familie

5 masuri esentiale pentru a preveni cancerul de plamaniComunicarea continua cu medicul de familie, vizitele regulate si masurile de preventie cu ajutorul acestuia contribuie direct la starea noastra de sanatate. In alegerea medicului de familie se iau, de obicei, in considerare recomandarile pe care le primim de la alti specialisti in domeniu, de la pacienti ai medicului respectiv sau proximitatea cabinetului de casa.

Ce trebuie sa facem cand ne schimbam medicului de familie

Pentru ca o persoana sa beneficieze de servicii medicale gratuite si compensate, trebuie sa se afle inscris pe lista unui medic de familie.

Dr. Cristian Tautu explica faptul ca, pentru a-ti schimba medicul de familie, exista cativa pasi de urmat: pacientul trebuie sa faca o cerere catre noul medic de familie in care sa precizeze ca doreste sa se inscrie pe lista sa de pacienti, fiind necesar sa precizeze numele medicului sau actual.

In continuare, noul medic de familie ales va inregistra cererea si va anunta transferul catre casa de asigurari de sanatate cu care are contract cat si medicului de familie de la care se transfera pacientul.

Medicul de familie initial va trimite prin posta catre noul medic de familie fisa medicala a pacientului. O copie a fisei medicale a pacientului va fi pastrata de medicul de familie initial cel putin un an.

Conform dr. Cristian Tautu, pacientul trebuie sa-i prezinte noului medic de familie o serie de documente prin care sa ateste calitatea sa de asigurat precum si o copie dupa certificatul de nastere sau actul de identitate.

Alegerea medicului de familie este foarte importanta avand in vedere rolul sau esential in preventia bolilor si in urmarea unui stil de viata sanatos.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

3 de intrebari si raspunsuri

  • ion petre spune:

    am domiciliul in bucuresti, dar stau cu sotia mai mult la sinaia si doresc sa schimb medicul de familie. trebuie viza de flotant? cum procedez? multumesc

  • Ioana spune:

    Buna ziua, trebuie ca pacientul sa aduca fisa medicala la noul medic de familie? Ca asistenta a zis ca pacientul sa le aduca si citind legislatia descopar altceva.

  • DANESCU MAGDALENA spune:

    BUNA ZIUA!CE POT FACE DACA FOSTUL MEDIC DE FAMILIE MA PLIMBA PE DRUMURI SPUNIND DE FIECARE DATA CA ESTE PREA OCUPAT PT A MERGE CU MINE SA COPIE DOSARUL MEDICAL PE CARE TB SA-L DUC NOULIUI MEDIC DE FAMILIE?MULTUMESC!

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.