Ce trebuie sa faceti pentru a va feri de sangerari in urma tratamentului anticoagulant?

–    sa  aveti  grija atunci cand folositi foarfeca (inclusiv pentru unghii), cutitul sau alte obiecte ascutite;
–    sa folositi aparatul de ras electric in locul lamelor obisnuite;

–    sa nu folositi periute de dinti foarte aspre, care sa va provoace sangerari ale gingiilor;

–    sa aveti grija sa nu cadeti, afara sau in casa; cazaturile pot provoca sangerari interne si pot fi chiar fatale;
–    sa evitati loviturile si traumatismele de orice fel, inclusiv in urma jocurilor/sporturilor;

–    sa nu luati medicamente care va subtiaza si mai mult sangele si va cresc riscul de sangerare, cum ar fi anti- inflamatoarele nesteroidiene pe care le luati de obicei pentru raceala sau dureri (aspirina, diclofenac, indo- metacin, ibuprofen sau altele care sunt enumerate mai jos), decat dupa ce va consultati cu medicul;

–    in cazul in care sunteti tratat cu un anticoagulant oral clasic, cum ar fi acenocumarolul, va rugam sa aveti grija la alimentele care va pot influenta coagularea sangelui si, in principiu, sa aveti o dieta relativ constanta;

–    sa nu faceti injectii in muschi (ele conduc la hematoame mari in muschi);

–    sa instiintati orice medic la care va prezentati despre tratamentul anticoagulant, mai ales daca urmeaza sa suferiti o interventie invaziva (extractii dentare, operatii etc.).

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.