Ce trebuie sa faceti daca aveti totusi sangerari?

Daca sangerarile sunt in cantitate mica (taieturi mici, vanatai, sangerari usoare din gingii sau nas), nu e nevoie sa va prezentati la spital daca se opresc in 5-10 minute.

Daca se intampla sa va taiati, aplicati presiune puternica in locul respectiv cu un prosop curat timp de cel putin 5 mi- nute, pana cand sangerarea se opreste.

Daca se intampla totusi sa sangerati in cantitate sem- nificativa (sange in timpul tusei, in urina, varsaturi cu sange sau “in zat de cafea”, scaun rosu sau negru ca smoala, etc.), nu mai luati urmatoarea tableta de medicament anticoagulant si prezentati-va de urgenta la doctor sau la camera de garda. Acolo vi se va recolta sange si se va determina rapid INR-ul (pentru pacientii care se afla pe tratament anticoagulant obisnuit). Pentru pacientii care iau anticoagulante mai noi, exista alte analize recomandate in aceste situatii de urgenta. Mai apoi, medicul va va sfatui cum sa luati tabletele in continuare.

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.